LJETNI KAMPOVI

SVAKI TJEDAN SPORT JEDAN Na redu odbojka na pijesku i rukomet

Ljetni kampovi Svaki tjedan sport jedan ušli su u drugi tjedan, a čakovečkim osnovnoškolcima na ponudi su kampovi iz odbojke na pijesku i rukometa.

Kamp iz odbojke na pijesku redovito kod čakovečkih Gradskih bazena Marija Ružić organizira KOP Čakovec, a njegov voditelj Ivan Vabec prvo je spomenuo lijepo vrijeme. ‘Nakon kiše koja je dva dana doslovce carevala Međimurjem, oblaci su se razišli i dočekao nas je prekrasan ponedjeljak’, izjavio je. 60-tak učenika koji su podijeljeni u četiri grupe mogli su normalno trenirati.

‘Oni rade od zagrijavanja do motorike, ali i osnove odbojke čime ih uvodimo u odbojkaške vode. Sve se odvija prema planu, a vidimo da su djeca jako zadovoljna’, poručio je Vabec.
Paralelno s ovim kampom, Ženski rukometni klub Zrinski provodi prvi ovosezonski kamp iz rukometa u dvorani Ekonomske i trgovačke škole koji je namijenjen i djevojčicama i dječacima. Naime, dva čakovečke rukometna kluba, ŽRK Zrinski i MRK Čakovec uspješno drugu godinu za redom organiziraju kampove koje mogu pohoditi djeca oba spola.

Drugi kamp iz rukometa u srpnju provodit će Muški rukometni klub Čakovec, ali i na njemu će moći sudjelovati učenice i učenici. Voditelj kampa iz rukometa je proslavljeni trener Goran Mrđen koji je bio i izbornik ženske reprezentacije.
‘U Zapadnoj Europi kada završi nastava otvaraju se dvorane, dok je kod nas to obrnuto. No, ovdje u Čakovcu ipak vidimo da postoji razmišljanje o tome kako školarci mogu kvalitetno provoditi ljetne praznike’, naglasio je. Kazao je kako je tjedan dana dovoljno da se nauče osnove nekog sporta. ‘Pravi cilj je zainteresirati djecu za pojedini sport, a mi se nadamo kako će to biti rukomet’, rekao je Mrđen.

Kamp iz odbojke na pijesku bit će održan i u utorak na Dan državnosti dok rukometni kamp neće te je podijeljen na dva dijela. Djevojčice će u dvorani ETŠ-a od srijede biti od 8 do 10 sati, a dječaci od 10 do 12.
Inače, kampove djeca iz čakovečkih škola plaćaju 80 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150 kuna. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se vrše na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a traju tijekom cijelog ljeta. Posebne nagrade osigurane su za najsportaše – one koji će imati najveći broj dolazaka na kampove.

Pokrovitelj kampova, koji su zamišljeni da pruže školarcima kvalitetno, sportsko i provođenje ljetnih praznika pod stručnim nadzorom je Grad Čakovec. Drugu godinu za redom kvalitetu kampova prepoznao je i Središnji državni ured za šport koji ih sufinancira s 84 750 kuna. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije