RUKOMET

PROMOCIJA SPORTA Zrinskice posjetile Sveti Juraj na Bregu

U četvrtak je bio rukometni dan u OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu.

Pretposljednji dan nastavne godine u Svetom Jurju na Bregu bio je posvećen sportu. Osim što se jurilo po školi za ocjenama i udžbenicima, jurilo se i za rukometnom loptom. Učenici su u dvorani imali goste iz Ženskog rukometnog kluba Zrinski Čakovec.

Predvođeni sportskom direktoricom Ljubicom Vrbančić u goste su stigli trener seniorske ekipe Goran Mrđen, igračice prve ekipe Lea Vukojević, Ira Resma i Anja Žvorc. Posebno velik i bučan pljesak dobile su mlade rukometašice Marta Doležaj i Barbara Sklepić iz Brezja koje su učenice ove škole, a u demonstraciji su im još pomagale Kristina Goričanec i Tara Marciuš. Uoči početka prezentacije sve je pozdravio ravnatelj škole Mladen Beuk kojemu su zrinskice predale prigodan poklon.
Sama prezentacija rukometa bila je praktična i učenici su aktivno sudjelovali u njoj. Iako je u dvorani bilo jako vruće i sparno svatko je uspio isprobati barem neki rukometni element. Djevojčicama su podijeljeni promotivni leci i veliki dio njih je izrazio namjeru da se priključi školi rukometa Zrinskog.
Sad je i na djeci i na roditeljima da dogovore i usklade želje i mogućnosti te se nadamo da će dio jurjevskih učenica krenuti u rukometni svijet. Bude li više zainteresiranih postoji mogućnost da se jedna grupa oformi u Svetom Jurju na Bregu te da se dva treninga tjedno provode u dvorani u Pleškovcu što bi bilo izvrsno za promociju ženskog sporta u ovom kraju.
Nakon sportskog dijela rukometnoj delegaciji je upriličen prijem kod načelnika Općine Sveti Juraj na Bregu Anđelka Nagrajsalovića koji je zahvalio zrinskicama na dolasku i dao punu podršku rukometnoj inicijativi. Kao i uvijek do sada općina je voljna pomoći sportu, osobito kada su u pitanju mladi. Vesela škola nogometa koja se provodi niz godina u Malom Mihaljevcu dobar je primjer kako se kvalitetnom organizacijom može doći do velike masovnosti i interesa kod djece i tijekom ljetnih praznika.
Načelnik je rukometnu delegaciju darivao prigodnim poklonim, a zrinskice su mu uzvratile rukometnim darom. Početna rukometna inicijativa je napravljena, a sad je na djeci da se prijave. Iz ŽRK Zrinski Čakovec najljepše zahvaljuju ravnatelju i djelatnicima škole, učenicima i načelniku na prijemu i organizaciji promocije rukometa.
Zrinski će još imati radno ljetno na sportskim kampovima i to od 8. do 12. srpnja u Nedelišću u sklopu Sportskog ljeta, od 24. do 29. lipnja u dvorani ETŠ u Čakovcu u sklopu kampova Svkai tjedan sport jedan te u Strahonincu od 8. do 11. srpnja u sklopu kampova Pokrenimo ljeto radošću. U kamp Hrvatskog rukometnog saveza u Zadar  iz ŽRK Zrinski Čakovec iz generacije 2004.-2009. putuje čak 15 igračica što je dovoljan pokazatelj visoke kvalitete rada našeg kluba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije