Vijesti / Sport
Sport
Završni selektivni turnir u Osijeku za nogometašice

NOGOMET

Završni selektivni turnir u Osijeku za nogometašice

Hrvatski nogometni savez bit će domaćin u Osijeku završnog selektivnog turnira za nogometašice rođene 2003., 2004. i 2005. godine.

Na natjecanju sudjeluju najbolje igračice iz pet regija: Sjever, Zagreb, Split, Osijek i Rijeka. Regija Sjever obuhvaća pet županija: Međimurska, Varaždinska, Koprivničko - križevačku, Bjelovarsko - bilogorsku i Virovitičko - podravsku. Nogometašice iz NŠ Međimurje - Čakovec da bi ušle u reprezentaciju regije Sjever morale su proći kroz dvije selektivne utakmice.

Županijska selektivna utakmica odigrana je u Lepoglavi i u Prelogu  pod vodstvom instruktorice Stelle Gotal, na kojima su se nogometašice istaknule svojim talentom što im je donjelo poziv u reprezentaciju regije Sjever i nastup na osječkoj završnici. Nastup u Osijeku igračicama služi kao generalna provjera pred možebitni poziv u reprezentaciju Hrvatske u njihovom godištu.

Od ukupno 18 igračica za Sjever nastupit će deset igračica iz Nogometne škole Međimurje - Čakovec to su Glorija Hatlek, Michelle Lukman, Lucija Vizinger, Manuela Vugrinec, Ema Puljić, Helena Damjanović, Marija Šantek, Viktorija Golenko, Lea Blažon i Nikolina Rešetar. Iz drugih klubova pozvane su igračice koje će igrati za reprezentaciju Sjever: ŽNK Lepoglava Barbara Kelava, Ivona Sačić i Vanessa Čavka, NK Dubravčan Nina Varga, ŽNK Graničar Antonia Pavlović, ŽNK Katarina Zrinski Isabella Branović te ŽNK Koprivnica Marta Kurtanjek i Helena Kurtanjek.

Nogometašice su otputovale u Osijek sa stručnim stožerom: instruktorica Stella Gotal, tajnica Mirela Lukman, trenerica Mateja Videc, trener Mario Gregurina. Od 26. svibnja do 29. svibnja borave u Hotelu Central u Osijeku.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!