Vijesti / Sport
Sport
PLASMAN U FINALE Tijana Tkalčec uspješna u Osijeku

GIMNASTIKA

PLASMAN U FINALE Tijana Tkalčec uspješna u Osijeku

Tijana Tkalčec bila je četvrta u kvalifikacijama Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku i u subotu će nastupati u finalu.

Najiskusnija hrvatska gimnastičarka, Čakovčanka Tijana Tkalčec, zauzela je četvrto mjesto kvalifikacija. U svom šestom nastupu na DOBRO World Cup Osijek Tijana je za svoje, već dobro poznate skokove, zaradila ocjenu 13.275 (13.250 i 13.300).

'Zadovoljna sam svojom izvedbom, iako možda danas nisu bile baš najbolje. Na Europskom prvenstvu sam za njih dobila veće ocjene, međutim, bilo je dovoljno za finale, za četvrto mjesto, što mi je bilo i najbitnije - opet nastupati ovdje u Osijeku, pred domaćom publikom. To je stvarno poseban osjećaj i drago mi je što baš osječkoj publici mogu pokazati svoj novi skok u finalu i dobiti priliku da se pokažem i možda čak stanem i na pobjedničko postolje ako će taj skok biti dovoljno dobro izveden.'

U subotnjem finalu Tijana će loviti svoju treću osječku medalju. U petak su na rasporedu kvalifikacije preostalih sprava. Djevojke će se natjecati na gredi i na parteru, dok će dečki nastupiti na preči, karikama te preskoku. Od hrvatskih će se reprezentativaca pred osječkom publikom tako predstaviti aktualni europski doprvak Tin Srbić te Ana Đerek i Christina Zwicker.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!