Vijesti / Sport
Sport
PRELUDA ZAVRŠNICA Međimurje u subotu dočekuje Zadar

NOGOMET

PRELUDA ZAVRŠNICA Međimurje u subotu dočekuje Zadar

U posljednjem 26. kolu 2. HNL u subotu u 17:30 sati Međimurje dočekuje Zadar.

U subotu od 17:30 sati igra se posljednje kolo 2. HNL. Međimurje je najizgledniji kandidat za ispadanje jer je posljednje s 22 boda, Lučko ima 24, a Solin i BSK po 25. Može se dogoditi da sva četiri kluba završe na 25 bodova, ako se poklope rezultati tako da nas čeka baš luda završnica ovog ranga natjecanja.

Hrvatska nogometna televizija je odlučila u subotu raditi kombinirani prijenos čak četiri utakmice i to sve četiri u kojima su domaćini eventualni kandidati za ispadanje. Parovi su Međimurje - Zadar, BSK - Kustošija, Lučko - Hajduk II i Solin - Dugopolje.

Čakovčani svakako moraju pobijediti protiv Zadra žele li imati barem teoretske šanse za ostanak u ligi. Ako svi domaćini pobjede u ovim susretima Međimurje ispada. Ako ne pobjede svi tada bi Međimurje u slučaju jednakog broja bodova moglo ostati u ligi.

Kao dodatni kriterij prvo se gleda međusobni odnos. Brojne su kombinacije i mogućnosti, najprije ćemo navijati da Čakovčani pobjede i da se netko od gostiju iskaže u ostalim susretima.

Tu ćemo prije svega navijati za Hajduk II kod Lučkog. Ako susret završi neriješeno i Međimurje i Lučko bi imali 25 bodova. U 6. kolu Međimurje je slavilo kod kuće 1:0, u gostima je bilo 0:0 pa je tu Međimurje bolje i ostalo bi u ligi.

Što se tiče susreta sa Zadranima Čakovčani su u gostima kod njih odigrali 1:1. Zadrani za sad nisu ni dobili licencu za 2. HNL pa je pitanje njihovog motiva igranja u ovom susretu kad postoji mogućnost da neovisno o plasmanu iduće godine idu u niži rang.

>>> Središnji postupak licenciranja - KONAČNE ODLUKE

Još je jedna zanimljivost da se iduće godine 2. HNL širi na 16 klubova i pitanje je hoće li se uopće naći dovoljan broj klubova s licencom ili s interesom da igraju u tom rangu. Neovisno o svemu ovome prvo i prije svega u subotu treba od 17:30 sati pobijediti Zadrane i nadati se povoljnim rezultatima s ostalih terena. Čakovčani su se lošom igrom i neefikašnošću doveli do kritične zone, ali imaju još šansu spasiti se.

Bit će luda drugoligaška subota, a vas pozivamo dođite na stadion Mladosti pomoći nogometašima Međimurja u utakmici koja je za njih doslovno biti ili ne biti jer sada popravnog više nema.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!