SURADNJA ŠKOLA NOGOMETA

SPORAZUM S PRVOLIGAŠEM NK Graničar Kotoriba imat će podršku zagrebačke Lokomotive!

Ovo je samo još jedan dokaz da se u Kotoribi ozbiljno radi s mlađim kategorijama, a pomoć Lokomotive će im itekako dobro doći jer se radi o jednoj od najboljih škola nogometa u Hrvatskoj

Srijeda, 15. svibnja zasigurno će ostati upamćena kao jedan od važnijih dana u radu Škole nogometa kotoripskog Graničara koju vode zajedno sa susjednim Vidovčanom iz Donjeg Vidovca. Osim što je juniorska momčad prošla u finale Kupa Međimurskog nogometnog saveza, uoči utakmice potpisan je sporazum o suradnji sa zagrebačkim prvoligašem Lokomotivom.

Znakovito, u Kotoribi, mjestu gdje je 1860. godine prva cug mašina fučnula Kotoripčani su potpisali sporazum o suradnji s klubom čija je povijest također vezana uz željeznicu, što dokazuju i njegova imena kroz povijest (Željezničarski športski klub ‘Victoria’, Športski klub ‘Željezničar’ i dr.), ali i današnje ime.

U Kotoribu je stigla delegacija Lokomotive predvođena Juricom i Silviom Čabrajom, direktorom škole nogometa i njezinim glavnim koordinatorom, a ruku suradnje pružili su im Ivan Kos, dopredsjednik NK Graničara, predsjednik Zoran Radmanić i ostali članovi izvršnog odbora kluba i vodstva ŠN Graničar/Vidovčan. Stavili su potpise na sporazum o suradnji škola nogometa, do kojeg je došlo obostranim interesom za kooperaciju u radu s mlađim kategorijama, a sve u cilju stručnog napredovanja trenera i igrača obiju strana.

Suradnja škola nogometa Lokomotive i Kotoripčana uključuje edukaciju i suradnju trenera mlađih kategorija uz ogledne treninge, praćenje i rad s igračima, stvaranje baze podataka igrača mlađih uzrasta te prijateljske utakmice i zajedničke nastupe na međunarodnim turnirima. Naravno, ova suradnja je i dobra prilika za prelazak najboljih igrača u Lokomotivu.

– Nismo dugo dvojili o suradnji s Graničarom, sve smo dogovorili u kratkom roku. Vjerujem da će suradnja biti dobra i na obostranu korist. Ne želimo nikome otimati djecu, a drago nam je što smo suradnju sklopili s klubom iz Međimurja jer je poznato da su ovdašnji igrači brzi i vižljasti, što je jako bitno u nogometu – rekao je između ostalog Jurica Čabraja, direktor jedne od najperspektivnijih škola nogometa u Hrvatskoj.

Nakon potpisa sporazuma, predstavnici oba kluba zajednički su gledali utakmicu polufinala kupa juniora, a predstavnici Lokomotive imali su što vidjeti u Kotoribi. Odigrana je vrlo zanimljiva utakmica, a domaća ekipa prošla ekipa je u finale.

Ovo je samo još jedan dokaz da se u Kotoribi ozbiljno radi s mlađim kategorijama, a pomoć Lokomotive će im itekako dobro doći jer se radi o kvalitetno ustrojenoj školi nogometa koja polučuje odlične rezultate. Ove godine Lokomotiva je prvoplasirana u pionirskoj konkurenciji, a u samom je vrhu i u ligama kadeta i juniora Hrvatske.

Dogovoreni su i prvi koraci suradnje, a Lokomotiva će već 1. lipnja u Zagrebu ugostiti jednu ekipu ŠN Graničar/Vidovčan na svojem turniru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije