Vijesti / Sport
Sport
VELIKA ČAST I OBAVEZA Miroslav Turk vršitelj dužnosti Direktora reprezentacije pri Hrvatskom streljačkom savezu

STRELJAŠTVO

VELIKA ČAST I OBAVEZA Miroslav Turk vršitelj dužnosti Direktora reprezentacije pri Hrvatskom streljačkom savezu

Pred Miroslavom Turkom, poznatim dugogodišnjim članom Zelenbora iz Brezja i vršitelja raznih streljačkih dužnosti velika je čast, još veća dužnost i najviše posla.

Predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Hubert Kišpal donio je odluku kojom Miroslava Turka imenuje vršiteljem dužnosti Direktora reprezentacije pri Hrvatskom streljačkom savezu. Imenovanje se vrši na rok do imenovanja Direktora reprezentacije.

Miroslav Turk, rođen je 1973. godine u Čakovcu. Član je SD Zelenbor iz Brezja. Osnovna disciplina u kojoj nastupa je puška kojom se počeo baviti još kao kadet uz više zapaženih rezultata i osvojenih medalja. Samostrelom match prvi je puta nastupio 2000. godine. Za hrvatsku reprezentaciju je puškom zabilježio 15 nastupa. Ima zvanje Republički majstor strijelac.

Miroslava Turka smo pitali kako se snašao na novoj poziciji: 'Počeo sam 1. svibnja. Trenutno ima jako puno natjecanja: Svjetski kupovi, Liga mladih, ubrzo i Svjetsko prvenstvo za leteće mete, Europske igre, Europsko prvenstvo u malom kalibru... Radim na kompletnoj pripremi za svako natjecanje: prijevoz, smještaj, dnevnice, ispraćujem sportaše na aerodromu, dočekujem po povratku... Pratim sve potencijalne reprezentativce, surađujem s njihovim trenerima, predlažem reprezentaciju za svako natjecanje.

Surađujem s HOO-om, sada posebno na Europskim igrama, rješavam programske zahtjeve za svako natjecanje... Ima toga puno više nego sam mislio.'

O aktualnostima i međunarodnim nastupima dodaje: 'U četvrtak je na Sportskoj televiziji Svjetski kup iz Koreje. Nakon prvog dana naši se dobro drže. Dva su kandidata za finale.'

Miroslavu čestitamo na imenovanju, želimo mu puno uspjeha i da svojim upornim i ustrajnim radom dovede naše natjecatelje do što više medalja na natjecanjima.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!