RUKOMET

ŽRK ZRINSKI Goran Mrđen: ‘Cilj je ispunjen, ali sportski je dojam da smo mogli još više’

Nakon završetka prvenstva Prve hrvatske rukometne lige za žene porazgovarali smo s trenerom Ženskog rukometnog kluba Zrinski Čakovec Goranom Mrđenom.

Ženski rukometni klub Zrinski Čakovec završio je prvoligašku sezonu na 6. poziciji s 25 bodova. U konkurenciji 13 ekipa Čakovčanke su u zlatnoj sredini s učinkom od 12 pobjeda, jednim remijem i 11 poraza.

O sezoni koja je iza nas trener zrinskica Goran Mrđen nam je rekao:’ Na početku sezone ozlijedila se Ivona Mrđen i ušli smo oslabljeni u prvenstvo i tada bih pristao na 6. mjesto. Zadovoljan sam s obzirom na kratku klupu i što smo cijelu sezonu odigrali s tri vanjske igračice gdje su igrale Gavrić, Pajić i Car.

Tijekom sezone sve igračice su bile zdrave i na raspolaganju, jedino je pri kraju prvenstva Šestak imala probleme što znači da smo dobro odradili posao. Kada gledam klubove koji su ispred nas vrlo lako smo mogli biti i mi ispred njih, pogotovo kada gledam međusobne susrete sa Sesvetama, Kokom i Bjelovarom.

U drugi dio sezone krenuli smo dobo, a nakon toga smo odigrali slabije u Splitu, poraženi smo bili u Ivanić Gradu u Kupu i kod kuće protiv Dalmatinke. Do kraja smo se digli i u Varaždinu smo za kraj protiv Koke odigrali dobro, ali smo ipak poraženi. Mogu reći na kraju da je cilj ispunjen.

Šest bodova koliko nam nedostaje za bolji plasman izgubili smo tijekom te krize i to je sada ta razlika, zadovoljni smo, ali sportski je dojam da smo mogli još više.’

Treninzi će se odrađivati do kraja svibnja, u tijeku su razgovori i dogovori. Mrđen nam je rekao da se razgovori s njim odvijaju kao da ostaje, a trebat će poraditi svakako na igračkom kadru.

O treninzima i stanju u ekipi Mrđen dodaje: ‘Funcioniramo dobro, naravno da uvijek može i bolje. Ovo nije profesionalizam, treninzi počinju u 20:00 sati. Razumljivo je da nakon škole i fakulteta i cijelog dana nema maksimalne koncentracije. Nije ni igračicama lako i sigurno da nije svaki put kako želimo. Primjerice Car dolazi iz Zagreba na trening u Čakovec. Neke igračice studiraju, rade i treninraju, nemoguće je da dolaze svježe i odmorne na treninge.

Ako krenem uspoređivati rukomet i nogomet mi smo otišli u Split na dan utakmice, odigrali i vratili se i već smo u utorak igrali Kup. Nogometaši odlaze na daleka putovanja dan ranije što je logično i zbog rezultata i zbog prevencije ozljede. Što je kod drugih standard kod nas toga nema jer si ne možemo financijski priuštiti.’

O statusu ženskog sporta Mrđen kaže: ‘Slušamo od politike i ostalih kako treba ulagati u ženski sport. Vidimo da nije tako, na žalost i na proglašenju najsportaša često je daleko manje sportašica, nego sportaša. Čakovec ima stabilnog prvoligaša, od sedam igračica u udarnoj postavi čak pet ih je iz Čakovca što rijetki klubovi imaju. Vesele nastupi mlađih dobnih skupina na Državnim završnicama što je veliki zalog za budućnost kluba.

Smatarm da bi trebalo više popularizirati ženski sport kroz medije i da ima puno prostora za to. Imamo situaciju da su dva velika rukometna natjecanja za žene prošla bez televizijskog prijenosa, a propagira se ravnopravnost žena na raznim televizijama.’

O suradnji u klubu Mrđen kaže: ‘Suradnja je u redu, logistika se u klubu bori za svaki detalj da bude što kvalitetniji i da rukometašice imaju što bolje uvjete.’

Mrđen naglašava za kraj da Čakovec ima dugu tradiciju rukometa, ističe pozitivan primjer Muškog rukometnog kluba Čakovec koji će igrati završnicu Kupa u Poreču gdje im želi puno uspjeha. Nada se da će na krilima ovog uspjeha i Zrinskog i MRK Čakovca rukomet dobiti još veći zamah i veću podršku u našem kraju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije