Vijesti / Sport
Sport
KAKAV USPJEH Student iz Međimurja završio kao četvrti od šest milijuna igrača popularnog fantasyja
Facebook/Fantasy Premier league

MLADIĆ IZ PUŠĆINA

KAKAV USPJEH Student iz Međimurja završio kao četvrti od šest milijuna igrača popularnog fantasyja

Fantasy je virtualna igra u kojoj svaki korisnik ima na raspolaganju virtualnih 100 milijuna funti koje može potrošiti na kupovinu svoje nogometne momčadi

Domagoj Fekonja hrvatski je prvak u Fantasy Premier ligi i četvrti na svijetu u najpopularnijem fantasy natjecanju, u kojem sudjeluje preko šest milijuna igrača iz cijelog svijeta, piše Index.

Domagoj je student treće godine Fakulteta strojarstva i brodogradnje, dolazi iz Pušćina, a oduševio je cijelu hrvatsku fantasy zajednicu svojim ovosezonskim uspjehom.

Ovom žestokom navijaču Chelseaja bio je to prvi put u životu da se okušao u najpopularnijem fantasy natjecanju i odmah je ostvario nezamisliv rezultat. Fantasy Premier liga je virtualna igra u kojoj svaki korisnik ima na raspolaganju virtualnih 100 milijuna funti koje može potrošiti na kupovinu svoje momčadi koju sam imenuje.

Igračima se, ovisno o formi i učinku u pravom životu, mijenja cijena kroz sezonu. Prije svakog kola može se napraviti jedan besplatni transfer, a svaki sljedeći transfer umanjuje ukupan zbroj bodova za četiri.

Za pobjednikom, Novozelanđaninom Adamom Levyjem, zaostao je 70 bodova, a imao je isto bodova kao i trećeplasirani Englez Andrew Green, ali je treće mjesto izgubio zbog većeg broja transfera od protivnika, piše Index.

Koliko je velik uspjeh ovog mladog Hrvata govori podatak da se Domagojeva momčad pod nazivom Badelj1862 našla unutar prva četiri mjesta od ukupno 6,3 milijuna registriranih igrača. U prijevodu, Fekonja je u 0,0006% najboljih na svijetu.

Na linku ispod možete pročitati kratak intervju koji je Domagoj dao za Facebook stranicu Fantasy Premier League Croatia.

 
Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!