Vijesti / Sport
Sport
KUP Može li Čakovec pobijediti i Dubravu?

RUKOMET

KUP Može li Čakovec pobijediti i Dubravu?

Središnji dio Festivala rukometa koji se održava od 16. do 19. svibnja u Poreču, rezerviran je za završne susrete seniorki i seniora u 28. Kupu Hrvatske.

Susret polufinala Kupa kod rukometaša između Čakovca i Dubrave igrat će se u petak od 20 sati. Dubrava je 2014. igrala finale Kupa i izgubila od Zagreba 39:31, dok je Čakovec prvi put na završnici natjecanja, ali ujedno i prvi klub koji je iz trećeg ranga natjecanja stigao u polufinale.

'Po prvi put u povijesti, klub iz trećeg ranga je došao u završnicu Kupa Hrvatske i to nas čini jako zadovoljnima. Što se tiče očekivanja, mi smo vjerojatno jedina ekipa koja ide u Poreč rasterećena, koja nema što izgubiti, ali naravno, to ne znači da ćemo se predati. Pozivam i sve ljubitelje rukometa i sporta da dođu u Poreč, sigurno će biti napeto, bit će mnoštvo dobrih i atraktivnih poteza, dođite, zabavite se i podržite nas u našoj borbi', izjavio je Josip Borković, trener Čakovca za web HRS-a.

Vlado Šola, trener Dubrave poziva na oprez, ali vjeruje u svoju momčad: 'S obzirom da nam je Čakovec protivnik u polufinalu, očekivanja su jasno da mi to pobijedimo, ali nikako to ne smijemo shvatiti olako.  Zato moramo dati sve od sebe, ozbiljno shvatiti protivnika, odigrati brz rukomet i ključno će biti da shvatimo da je to Kup, kao i da je u Kupu sve moguće. Koristim priliku za pozvati sve ljubitelje rukometa, sve one koji su odrasli uz rukomet i sve one koji vole rukomet da dođu u Poreč na završnicu Kupa i na dane rukometa.'

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!