NOGOMET

VIDEO Međimurje opet bez domaće pobjede

Nogometaši Međimurja odigrali su u Čakovcu s Dinamom II 1:1.

U 24. kolu 2. HNL još jedan hladan tuš za petstotinjak navijača koliko se okupilo u petak uvečer na stadionu Mladosti u Čakovcu. Međimurje je s Dinamom II odigralo samo 1:1 i dva kola prije kraja naš klub je i dalje jedan od glavnih kandidata za ispadanje u niži rang.

Čakovčani su hrabro ušli u susret pokazujući namjeru da žele puni plijen. I opet je prvo poluvrijeme izgledalo puno bolje od drugog. U 5. minuti puca Munivrana s dvadesetak metara, gostujući vratar Horkaš loptu skreće u korner. U 18. minuti dvojbena situacija kada Brcković u kaznenom prostoru prolazi gostujućeg igrača i pada, a sudac Papak ne pokazuje na bijelu točku. Iako situacija jest sumnjiva valjda bismo trebali vjerovati sucu jer je bio na korak – dva od te situacije.
U 19. minuti prigoda za Zagrepčane. Prizmena lopta je ubačena s desne strane i na drugoj stativi uklizava netko od dinamovaca prema toj lopti, no kasni. Na suprotnoj strani Munivrana dobiva loptu na lijevoj strani, sam izlazi pred vratara i ljevicom šalje prizemnu loptu uz bližu stativu za vodstvo Međimurja 1:0.
 

Čakovčani su imali još dvije prigode u prvom dijelu. U 38. minuti udarac glavom, ali lopta odlazi točno u vratara. Kako se kasnije ispostavilo tragičarom susreta možemo nazvati Jakšića koji je dva puta sam izašao pred gostujućeg vratara, ali nije znao loptu pospremiti u mrežu. Prvi puta u 40. minuti kada lopta dolazi s desne strane, sretno i spretno Jakšić izlazi s desena strane sam ispred vratara, ali ne puca ni snažno ni precizno te samo pogađa gostujućeg vratara. Poluvrijeme je 1:0.

U 50. minuti još jednom Jakšić u akciji i još jednom nema gola. Sam izlazi ispred vratara koji mu izlazi u susret, Jakšić puca pored vratara, ali na žalost i malo pored stative i gola nema. I kad ne postigneš gol stiže kazna. U 66. minuti ubačena je lopta s desne strane, a Bagarić ju posprema glavom u gol za 1:1.

Nedosljedni sudac Papak odlučuje susret

Novi šok za Čakovčane u 69. minuti kada Fadić dobiva drugi žuti karton. Prvi karton za povlačenje je dodijeljen potpuno opravdano, ali isto tako u dva – tri navrata su trebali dobiti i Zagrepčani jer su povlačili igrače Međimurja, ali bez sankcija. Prekršaj za drugi žuti karton Fadića je bio na centru igrališta i sigurno je bilo niz takvih zagrebačkih statrteva tijekom utakmice, koje Papak nije nagradio žutim kartonom. Sudac ili je bio nedosljedan ili je pod ‘pritiskom’ imena gostujućeg kluba pao, ali ovime je direktno odredio tijek susreta.

Na kraju uz dva Fadićeva kartona Čakovčani su dobili još četiri žuta kartona, dok su gosti dobili samo dvije javne opomene. Gledajući broj kartona ispada da je Međimurje odigralo grubu utakmicu, ali tome nije bilo ni blizu tako, već sudac nije imao jednak kriterij za jednu i drugu ekipu i time je odredio direktno i tijek i konačni rezultat ovog susreta.

Nakon što je Međimurje ostalo s igračem manje povuklo se i jedino još možemo spomenuti odličan Režićev udarac pod prečku s više od dvadeset metara koji je pravom paradom obranio gostujući vratar. Na kraju 1:1 i svakome po bod, a koliko hoće ili neće ovaj bod Čakovčanima biti dovoljan vidjet ćemo u posljednja dva kola.

Igrač manje, a nema zamjene?

U drugom dijelu, osobito nakon Fadićeva crvena kartona, Čakovčani su igrali na svojoj polovici i čekali kraj. S obzirom da su posljednji na tablici očekivala bi se borba do posljednje sekunde, no događalo se baš suprotno da se zavlačilo s vremenom i ubacivanjem lopte u igru. Čuvalo se 1:1 i barem jedan bod. Je li to bilo mudro pokazat će posljednja dva kola. U svakom slučaju bolje jedan bod, nego niti jedan, no vrlo lako bi se moglo dogoditi da ovaj jedan neće biti dovoljan.

Isto tako je neobična situacija da je u domaćim redovima obavljena samo jedna zamjena. Tkalčić je zamijenio Munivranu koji je sam tražio zamjenu, a iako su na klupi još bili Ptiček, Hranilović, Zanjko, Trojak i Malenović ni jedan od njih nije dobio priliku zaigrati. Igralo se s desetoricom igrača, logično je da su neki igrači bili umorni i da se očekuje potez s klupe, ali nije se dočekao, a trener Kristić najbolje zna zašto je tome tako.

Matija Kristić: ‘Nismo zadovoljni s rezultatom tri boda su bila imperativ’

Trener Međimurja Matija Kristić je nakon susreta rekao: ‘Nismo zadovoljni s rezultatom, tri boda su bila imperativ protiv dobrog protivnika. Plan igre koji smo za danas pripremili je dobro funkcionirao veći dio utakmice. Prvo poluvrijeme smo prepustili inicijativu igračima Dinama koji su imali veći posjed lopte, ali nisu uspijevali ugroziti naš gol. Mi smo u jednom izlasku nakon oduzete lopte uspjeli postići pogodak. Imali smo još par dobrih pokušaja koje nismo uspjeli realizirati.

Drugo poluvrijeme imali smo šansu za 2:0. U situaciji jedan na jedan ne zabijemo gol i primimo ga iz jedinog udarca Dinama na gol. Do kraja s igračem manje dečki su se uspjeli držati i moram ih pohvaliti, parirati, držati barem taj jedan bod. Imamo još dvije utakmice, još je šest bodova u igri, sve je manje i manje, ali pokušat ćemo u te dvije utakmice izboriti opstanak.’

Na pitanje o tome zašto nije bilo izmjena Kristić dodaje: ‘Dečki koji su bili na terenu u danom momentu i posao koji su trebali odrađivati odrađivali su maksimalno korektno. Nisam primijetio da je netko baš umoran. Zamijenio sam samo Munivranu koji je sam tražio izmjenu.’

Međimurje dva kola prije kraja na začelju

U preostala dva subotnja susreta Varaždin je golom Benka slavio kod Hrvatskog Dragovoljca 1:0 i sve su bliže prvoj ligi i u subotu u 19:00 sati u pretposljednjem kolu u velikom derbiju dočekuju Šibenik i ako pobjede mogu slaviti odlazak u prvu ligu. Sesvete je bilo bolje od Hajduka II 4:1.

Čakovčani su posljednji na tablici s 22 boda koliko ima i Solin, BSK ima 23 boda, Lučko 24 i Kustošija 25. U subotu još igraju Zadar – Osijek II i Šibenik – Kustošija te u nedjelju Solin – Lučko i BSK – Dugopolje.

Ivan Novoselec: ‘Bože daj nam snage još dva kola’

Nakon susreta, nakon što su već svi otišli s terena, prema svlačionici vrlo emotivno ide usamljen obrambeni igrač Međimurja Ivan Novoselec i hrabri sam sebe poluglasno: ‘Bože daj nam snage još dva kola.’ I više puta ponavlja ovu rečenicu.

Čakovčanima je itekako stalo ostati u drugoj ligi, nakon brojnih kikseva u susretima u kojima su vodili i nisu znali to pretvoriti u tri boda nadamo se da će se rezultati i tablica posložiti na način da ostanu u ovom rangu. Još slijedi gostovanje kod Osijeka II i za kraj domaći susret sa Zadranima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije