STOLNI TENIS

PRVENSTVO HRVATSKE Ivoru Colevu dvije, Marti Novak jedna bronca

Od petka do nedjelje Dugo Selo je bilo domaćin ekipnim i pojedinačnim prvenstvima Hrvatske za najmlađe kadete i najmlađe kadetkinje te kadete i kadetkinje na kojima se natjecalo po 32 igrača i igračica i 8 ekipa iz svake kategorije.

Svoje predstavnike, koji su se za prvenstvo izborili plasmanom na rang listama ili kroz regionalne kvalifikacije, imali su i naši klubovi. Najuspješniji među njima je bio Ivor Colev iz STK Putjana, koji je odličnim igrama izborio polufinale pojedinačno i u igri parova u kategoriji najmlađih kadeta. Pojedinačno je prvim mjestom prošao kvalifikacijsku skupinu, nakon toga u osmini finala s 3:0 eliminirao Kramarića iz dugoreškoga Aquaestila, u četvrtfinalu nakon velike borbe, nakon što je gubio 2:0, s 3:2 izbacio Marjanovića iz osječkoga Vodovoda, da bi u polufinalu s 3:1 izgubio od Denija Vale iz Pule.

U istoj kategoriji je igrao i njegov klupski kolega Matija Volf, koji s jednom pobjedom i dva poraza nije prošao kvalifikacijsku skupinu, a plasman je propustio 3:2 porazom od Kolaka iz vinkovačke Cibalije, nakon što je vodio 2:0 u setovima. Colev je parove igrao u kombinaciji s Marjanovićem iz Vodovoda, kojega je pojedinačno izbacio u četvrtfinalu. Dobro su se slagali pa su nakon što su u osmini finala bili slobodni, u četvrtfinalu s 3:0 eliminirali Marčeca, člana Visije iz Trnovca Bartolovečkog, i Kiretu iz GSTK Zagreba, da bi u polufinalu s 3:1 ispali od Bernaza iz Brovinja i Šakića iz Malinske.

U kategoriji najmlađih kadetkinja su igrale Nela Kovačić iz Kos-Kotoribe i Franka Mesarić iz Putjana. Obje su drugim mjestima prošle kvalifikacijske skupine, ali dalje nisu mogle, jer je naša Putjančanka već u osmini finala za protivnicu imala prvu nositeljicu Victoriju Pustaj iz Jaske, a Nela drugu nositeljicu Nikolinu Miličević iz Pule. Zajedno su igrale parove i u osmini finala s 3:1 ispale od Čmelak iz Donjega Miholjca i Vukovac iz osječkoga Vodovoda.

U kategoriji kadetkinja predstavljala nas je članica Šenkovca Marta Novak. U prednatjecanju je s tri pobjede bila prva u skupini, u osmini finala s 4:0 eliminirala Valentinu Piršlin iz Koprivnice, a u četvrtfinalu s 4:2 ispala od Ivone Štrige iz STK Varaždina. S Marlom Vidaković iz osječke Olimpije je igrala i parove pa su u osmini finala s 3:0 bile bolje od Lukez i Brizić iz Vrsara, u četvrtfinalu izbacile Piršlin i Šaš iz Koprivnice, a u polufinalu ispale od Varaždinki Lucije Sitar i Ivone Štriga.

U ekipnoj konkurenciji kadeta su se natjecali igrači Mihovljana. Igrali su u skupini A gdje su s po 3:0 izgubili od kasnijega prvaka Zaboka i Splita, a s 3:0 pobijedili Svetu Nedjelju-Novake. Bili su treći u skupini pa su s osječkim Vodovodom razigravali za peto mjesto, koje su i osvojili pobjedom od 3:1. Za Mihovljan su igrali Antonio Bodalec, Matija Strbat i Denis Toplek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije