STOLNI TENIS

ŠENKOVEC Međimurski ligaši druženjem završili sezonu

Stolnoteniski klub Šenkovec je u subotu bio domaćin završne svečanosti povodom završetka Međimurskih liga Međimurske novine.

U dvorani SRC Gorčica se okupilo šezdesetak predstavnika klubova, koje je na otvaranju pozdravio predsjednik Međimurskoga stolnoteniskog saveza i kluba domaćina Dražen Korent. Zatim je voditelj liga Franjo Flac prisutne upoznao da je završena sezona bila 23. u samostalnoj Hrvatskoj od obnove Saveza 1996. godine. Brojem od 68 ekipa, sa 405 igrača i igračica, koji su se natjecali u 7 liga, ona je bila među najbrojnijima do sada.

Imala je i svojih specifičnosti, jer je, za razliku preostalih šest s po 10, 1. liga igrana s 8 ekipa i na kraju imala razigravanje. Također da će u idućoj sezoni i prvoligaši ponovo igrati sa 10 ekipa, zbog čega će doći do izvanrednih prijelaza u više rangove. Iznio je da je najbolji učinak, sa svih 18 pobjeda u 18 odigranih utakmica, imao Hodošan 1 u 2. ligi, koji je sa svim pobjedama imo i najbolji par. Neporažene su i Putjane 4 u 5. ligi, koje su dobile 17 utakmica, a jednu odigrale neriješeno, a među parovima Hodošančane, sa svih 18 pobjeda, sa skorom od 17/1 slijede  igrači USTA Belice 2 u 5. ligi.

Što se klubova tiče po tri pokala su osvojili članovi Čakovca i Mihovljana, a po dva ZEN-Šenkovca, Putjana i HE-DRE. Pojedinačno sve 54 utakmice je odigralo 36 igrača/igračica, od kojih je sa svim pobjedama najbolji bio Matija Barić iz ZEN-Šenkovca u 1. ligi, a bez poraza su sezonu s 45, odnosno 41 pobjedom završili Paula Markati i Saša Suhodolčan iz Hodošana 1.
Voditelj je ukazao i na neke propuste od strane ekipa, koje bi u idućoj sezoni trebalo otkloniti, a osvrnuo se i na odigrane turnire TOP 12 za svaku ligu, od kojih je zakazao tek turnir za 2. ligu. Iskoristio je priliku i da uputi čestitke ženskom sastavu Hodošana, koji je bez poraza završio sezonu u 1. Hrvatskoj ligi istok i vratio se u Superligu te ostalim našim muškim i ženskim ekipama u 1. HL, posebno momčadi MSTC Čakovca, koja je do posljednjega kola bila u igri za plasman u najviši hrvatski rang.
Na kraju je prvo, drugo i treće plasiranim Dražen Korent uručio pokale sponzora liga, Međimurskih novina, nakon čega su prisutni nastavili ugodnim druženjem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije