bravo međimurke i međimurci!

MEĐIMURCI PRETRČALI 1.134 KM ‘Hvala svima koji su nam pomogli i omogućili prijevoz do Zadra’

U Zadru je bila i ekipa iz Svetog Juraja na Bregu

U nedjelju 5. svibnja cijeli svijet okupio se u jedinstvenoj globalnoj trkačkoj utrci Wings for Life World Run 2019. samo s jednim ciljem – učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.

Utrka se osim u Hrvatskoj u Zadru održavala istovremeno i diljem svijeta na 11 lokacija na 6 kontinenata s globalnim startom u 13:00 h po našem vremenu. Ukupno je diljem svijeta ispred presretačkog vozila trčalo više od 80 tisuća trkača, a jedna od najbrojnija utrka bila je baš u Hrvatskoj. Od 9 000 trkača koji su startali s zadarske obale bilo je i više od 500 trkača iz Međimurja.

Osim u privatnim aranžmanima Međimurci su za Zadar putovali i organizirano s tri puna autobusa. Ovime su i Međimurci pokazali humanitarnu notu i solidarnost te nadu da će ozljede leđne moždine jednog dana biti izlječive. Najiskrenije se zahvaljuju Međimurskoj županiji na potpori oko organizacije putovanja.Većina Međimuraca bila je okupljena u tim Međimurje Runners koji je ostvario odlične rezultate.

Tim je činilo 74 člana što ih svrstava na 42. mjesto u svijetu po masovnosti. Zajedno su pretrčali nevjerojatnih 1.134,28 kmšto ih svrstava na 37. mjesto globalnog poretka timova. Radi lakše usporedbe to je slična udaljenost kao od Čakovca do Hannovera ili Marseillesa ili Nizozemske ili Bjeloruske granice. Prosječno je svaki član tima pretrčao 15,33 km. U utrkama ovakvog karaktera nije važan rezultat, ali red je da spomenemo i najuspješnijeg člana. U timu Međimurje Runners najuspješniji je i ove godine bio impresivni Horvat Saša s pretrčanih 41,66 km.

Javila nam se i ekipa iz Svetog Juraja na Bregu.

– Sretna sam i ponosna što smo zajedničkim snagama ostvarili odličnu suradnju s timovima iz svih međimurskih naselja i napravili puno kilometara na utrci Wing for Life World Run u Zadru. Oduševljenje za ovaj projekt iskazano je od samoga početka stvaranjem izvrsnog ozračja i realizaciju trkačkih planova do prijevoza autobusima do samoga grada Zadra.

Svjesna sam da ću možda zaboraviti spomenuti nekoga od brojnih, manje ili više zaslužnih, za realizaciju prijevoza naših međimurskih trkača i izraziti im dužnu zahvalnost u svoje ime i u ime naše udruge “Sport za Sve” Sv. Juraj na Bregu. Nadam se da mi neće zamjeriti. Kao i uvijek postoje ljudi više vezani uz projekt koji i zaslužuju posebnu pažnju i zahvalnost. Svojim nastojanjima i radom bitno su utjecali na ostvarenje projekta.

Zato se posebno zahvaljujem Medimurskoj Županiji i svima onima koji su prihvatili i financirali našu voznju autobusima i koji su nesebično i volonterski bili organizatori i vodiči na autobusima – poručuje predsjednica Udruge “Sport za Sve” Sveti Juraj na Bregu Mirjana Ferlin – Srnec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije