ATLETIKA

TRKAČKI BUM 728 sudionika na ovogodišnjem polumaratonu Zrinskih i oborena sva četiri rekorda staze

Organizator ovogodišnjeg 3. po redu Polumaratona Zrinskih, Atletski klub Međimurje iz Čakovca, nadao se boljem odazivu sudionika od prošlogodišnjeg, no brojku od preko 700 trkačica i trkača koji su trčali ulicama Čakovca nije očekivao.

Točnije, nastupilo je 728 trkača, a utrku je završilo njih 713.  Broj trkača povećao se u obje utrke programa, onoj u polumaratonu od 21 km gdje je u odnosu na 2018. kada je trčalo 279 polumaratonac sada trčalo njih 329, što je povećanje za 50 trkača, dok je puno bolji odaziv bio u utrci građana na 5 km gdje je u usporedbi s prošlogodišnjih 156 sada trčalo čak 399 trkača.


Dobra promidžba, organiziranje drugih utrka poput kros lige Globetka i ‘rad na terenu’ koji uključuje promoviranje trčanja u poduzećima i ustanovama, dali su rezultate, pa je ovogodišnji čakovečki Zrinski half doživio svojevrsni trkački ‘bum’.
OBORENA SVA ČETIRI REKORDA STAZE

Raspoloženim trkačima pomoglo je i sunčano i ne pretoplo vrijeme pa su tako najbrži trkači ove godine oborili sva četiri rekorda staze, i to pobjednici na 21 km: Ante Živković, član AK Dubrovnik s rezultatom 1:14:41 i Ana Štefulj, članica AK Sljeme s rezultatom 1:21:23 te pobjednici u utrci građana na 5 km,  Mladen Ignac, član AK Međimurje s postignutim rezultatom 17:38 i Doroteja Santi, članica AK Slatina s rezultatom 19:08.

PROVEDBA

U provedbi ovog zahtjevnog natjecanja sudjelovalo je osim iskusnih članova AK Međimurje i Zbora atletskih sudaca Međimurje, i preko 200 volontera iz redova udruga s područja Međimurja. Tako su prije samog starta trkače zagrijavale Čakovečke mažuretkinje i plesačice zumbe, a znak za start označili su pripadnici Zrinske garde Čakovec hicem iz topa.

Stazu su radi nesmetanog prolaza trkača gdje se odvija promet osiguravali pripadnici Javnih vatrogasnih postrojbi Grada Čakovca, članovi USR sport za sve Mala Subotica, učenici Gimnazije Čakovec a sve pod budnim okom Policijske uprave Međimurske.

Na stazi je bio dovoljan broj okrijepnih stanica koje su pokrivali učenici Srednje škole Čakovec i studenti Međimurskog veleučilišta, a za zdravstvenu podršku uz stazu i na cilju, velika pomoć i podrška bili su pripadnici Crvenog križa Čakovec i kola hitne pomoći Zavoda za hitnu medicinu Čakovec. Nakon cilja trkače su dočekali i učenici fizioterapeutskog smjera Srednje škole Čakovec koji su svoj doprinos dali pružajući masažu trkačima kojima je to bilo izuzetno korisno nakon napora na stazi od 21 km.
POKROVITELJI, SPONZORI, DONATORI

Ovog natjecanja ne bi bilo da nije bilo i pomoći pokrovitelja Međimurske županije i Grada Čakovca. Natjecanje je tim povodom otvorio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, dok je župan Matija Posavec svoj doprinos dao tako što je otrčao 21 km i time svojim primjerom poslao jasnu poruku građanima o koristi bavljenja sportom, ali i značaju ove manifestacije za Međimurje.

Velika podrška organizatoru došla je i od generalnog sponzora utrke HEP-a te zlatnih sponzora OTP banke i Life class termi Sveti Martin. Od ostalih mnogobrojnih sponzora treba izdvojiti i Carslberg Croatia, Muraplast Kotoriba, Međimurje plin, Promming  te mnoge druge, kao i veliki broj OPG-ova s područja Međimurja koji su razveselili najbrže trkače koji su kući ponijeli pune košare zdrave hrane, napitaka, vina, ulja i ostalih domaćih proizvoda međimurskih proizvođača.

Na taj način sudionici iz cijele Hrvatske od Dubrovnika i Splita pa do samog sjevera Hrvatske, ali i iz Nizozemske, Slovačke, Mađarske i  Slovenije, osim sportskih rezultata i dojmova s čakovečkih ulica, kući su ponijeli i vrednote međimurske kulture i gastronomije. A upravo su to aduti s kojim će utrka u idućim godinama privući još više trkača.

NATJECANJA IDU DALJE…

Atletski klub Međimurje u svibnju očekuju još dvije organizacije za trkače i to 4. kolo kros lige Globetka koja je na rasporedu 7. svibnja s početkom u 19 sati te 13. Utrka Grada Čakovca, koja će se održati u sklopu Festivala sportova u ponedjeljak 27. svibnja od 18 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije