TENIS

20. JUBILARNI CROATIA CUP Dominacija slovenskih i japanskih igrača

Završnim susretima u pojedinačnim konkurencijama, nakon sedmodnevnih borbi završeno je 20. jubilarno izadanje Croatia Cupa, međunarodnog teniskog turnira uvrštenog u kalendar Europske teniske federacije Tennis Europe.

Na turniru koji je odigravan od 27. travnja do 3. svibnja na terenima TK Franjo Punčec u Čakovcu nastupiilo je 88 natjecatelja iz osamnaest država: Japana, Austrije, Belgije, BiH, Estonije, Francuske, Velike Britanije, Italije, Japana, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Rumunjske, Rusije, Slovačke, Slovenije, Srbije i Hrvatske.  Brojem sudionika i brojem država  turnir je potvrdio status najstarijeg hrvatskog turnira u kalendaru Tennis Europe i  jednog od najznačajnijnijih turnira tog uzrasta u Europi.

Glavni turnir igran je po novom sustavu natjecanja: 32 igrača i 32 igračice borili su se u grupama od četiri natjecatelja za plasman u završnicu, četvrtfinale turnira. Na turniru su dominirali strani natjecatelji, posebice slovenski igrači i japanske igračice. Od hrvatskih predstavnika samo je Dora Mišković ostvarila plasman u četvrtfinale turnira.

U finale turnira dječaka zasluženo su se plasirali Matic Hribar i Paolo Angeli iz Slovenije. U susretu bez veće neizvjesnosti slavio je Matic Hribar. U konkurenciji djevojaka pobjednički pehar zasluženo je osvojila Japanka Mai Goto koja je u finalnom susretu bila bolja od svoje suigračice iz reprezentacije Japana Ran Inabe.

U konkurenciji parova turnir su osvojili Slovaci Daniel Balascak i Filip Drab. U finalnom susretu bili su bolji od hrvatsko-britanske kombinacije Duje Markovina i Henry Best. Plasman u finale turnira parova za djevojčice ostvarile su četiri Japanke: Shito Tsujioka, Kiko Inoue, Mai Goto i Ran Inaba. Pobjeda je pripala paru Tsujioka / Inoue.

Na turniru su u jakoj međunarodnom konkurenciji nastupili član Punčeca Noa Levak i igračica TK Prelog Tamara Balent, ali bez plasmana u završnicu turnira. Najveći značaj ovog turnira je, u sportskom, teniskom smislu, u tome da daje priliku mladim igračima, posebno hrvatskim, za odigravanje kvalitetnih susreta i sakupljanje međunarodnog iskustva. Na kraju valja istaknuti tradicionalno odličnu organizaciju turnira za koju su svi sudionici i pratioci imali samo pohvale.

Rezultati:
Dječaci, četvrtfinale: Hribar Matic (Slo) – Timothy Bazar (Aut) 26 62 11-9, Henry Best (VB) – Žiga Šeško (Slo) 75 62, Hidde Schoenmakers (Niz) – Luka Petrović (Slo) 67 75 10-6, Paolo Angeli (Slo) – Marko Retelj (Slo) 67 76 10-3
polufinale: Hribar – Best 63 61, Angeli – Schoenmakers 62 61
finale: Hribar – Angeli 62 63
Djevojčice, četvtfinale: Inaba Ran (Jap) – Mišković Dora (Hrv) 63 63, Krockova Natalia (Svk) – Cikaljlo Eva (Slo) 62 61, Tsujioka Shiho (Jap) – Gambelli Carla (Ita) 62 62, Goto Mai (Jap) – Vnuk Zala (Slo) 63 64
polufinale: Inaba – Krockova 62 62, Goto – Tsujioka 63 46 10-6
finale: Goto – Inaba 75 60
Parovi dječaci, finale:  Balascak Daniel / Drab Filip (oba Svk) – Best Henry (VB) / Markovina Duje (Hrv) 26 62 10-5
Parovi djevojčice, finale: Inoue Kiko / Tsujioka Shiho – Goto Mai / Inaba Ran (sve Jap) 60 64

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije