STOLNI TENIS

OTVORENO PRVENSTVO ŠENKOVCA Boris Preksavec pobjednik 4. Memorijala Damir Deban-Kigen

Boris Preksavec iz STK Putjana je osvojio prvo mjesto na 4. Memorijalu Damir Deban-Kigen – Otvorenom prvenstvu Šenkovca, koji je organizirao šenkovečki klub, a kako mu je to treći put uzastopno, uz pokal za prvo mjesto u trajno vlasništvo je osvojio i veliki pokal Memorijala.

U finalu je s 3:0 (11:4, 11:9, 11:8) pobijedio Matiju Barića, donedavno člana varaždinskoga Igea Željezničara, a treće mjesto su podijelili Rinaldo Jurinec iz kluba domaćina i Stjepan Škoda iz MSTC Čakovca. Unatoč već  završenoj ligaškoj sezoni obilovao nizom lijepih partija, od kojih bismo ljepoticom okarakterizirali onu četvrtfinalnu u kojoj je Barić preokretom s 3:2 savladao Filipa Godinu iz MSTC Čakovca, a lijepa je bila i polufinalna u kojoj je Barić istim rezultatom pobijedio Rinalda Jurinca.

Svakako trebamo dodati i finale u kojemu je Preksavec bio odličan protiv Barića, koji je, gledajući međusobne ligaške rezultate, bio lagani favorit. Ali su ga, očito, iscrpile partije iz četvrtfinala i polufinala, koje je igrao u pet setova pa nije pružio ono što zna i može.
Turnir se igrao u znak sjećanja na prerano preminuloga stolnotenisača Šenkovca Damira Debana-Kigena, na čijem su grobu predsjednik STK Šenkovca Dražen Korent, koji je otvorio turnir i na kraju podijelio pokale, i nekolicina prijatelja zapalili svijeće.
Okupio je 23 natjecatelja, među kojima je igrala i jedna dama, Maja Trupković iz kluba organizatora. Gotovo sve iz međimurskoga stolnoteniskog vrha pa smo gledali kvalitetan i zanimljiv stolni tenis u kojemu su ovaj put za nijansu bolji bili oni stariji i iskusniji.

No, iako su ovaj put pobijedili ne mogu biti i previše spokojni, jer im za vrat pušu dolazeće mlade snage, prvenstveno Filip Godina i Stjepan Škoda, koji su sve bolji, a s iskustvom će biti i sve jači.

Rezultati – četvrtfinale: Preksavec – Krnjoul 3:1, Škoda – Vidović 3:0, Barić – Godina 3:2, Jurinec – Šimon 3:1; polufinale: Preksavec – Škoda 3:0, Barić – Jurinec 3:2; finale: Preksavec – Barić 3:0.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije