ŠPORTKO

VIDEO I FOTO Preslatki mališani uživali vozeći bicikle u čakovečkom parku

Iako vremenska prognoza za minulu subotu nije bile sjajna, nebo nad Čakovcem očito se smilovalo organizatorima Športka, Udruzi za šport djece i mladeži te je šesta od planiranih sedam Športko subota mogla biti organizirana.

Nakon tenisa, atletike, gimnastike, plivanja, loptanja na red je došla biciklijada. Za razliku od prijašnjih Športko subota ovoj je kulisa bio pitreskni čakovečki Stari grad. Športko biciklijada tradicionalno okuplja veliki broj vrtićaraca, a na startu kružne staze u čakovečkom Perivoju Zrinski pojavilo se njih 150-tak.

Prvi su jedan krug oko čakovečkog Starog grada provozali najmlađi kojima za vožnju treba pomoć dodatnih kotača, nogu ili roditelja. Kasnije su Športko krug odvezli oni stariji, koji su naučili pedalirati. Za sigurnost vožnje kroz Perivoj Zrinski brinuli su se volonteri pa je sve proteklo u najboljem redu. Organizaciju, ali i ideju cjelokupnog serijala Športko, koji je između ostalog proglašen i najbolje osmišljenim dječjim programom u Hrvatskoj, pohvalio je i ponosni tata Roko Sorić.

On i njegov sin Donat redoviti su sudionici Športka. ‘Bilo je odlično, uostalom tako je i svake subote. Sve je dobro organizirano pa nema čekanja i praznog hoda, a najvažnije je da djeca uživaju. Mi se cijeli tjedan pripremamo za svaku subotu i dolazak na Športko’, izjavio je.
Među ponosnim očevima bio je i Tomislav Pavlic koji se u čakovečkom parku našao sasvim slučajno. ‘Došli smo u grad da se malo provozamo i čisto da vidimo što se događa na špici. Kada smo vidjeli gužvu u Perivoju svratili smo i tada su nas upoznali sa Športkom. Odmah smo se uključili, bilo nam je super i slijedeće godine sigurno ćemo biti redoviti sudionici’, kazao je Pavlic.
Glavni cilj serijala je animirati i uključiti što veći broj djece predškolskog uzrasta i njihove roditelje u sportske aktivnosti. Ovogodišnja biciklijada bila je i dio projekta Živjeti zdravo, odnosno aktivnosti Volonteri u parku. Za kraj ovogodišnjeg serijala Športko mališani će zajedno sa svojim roditeljima trčati kros Mama, tata trčimo zajedno.
Po završetku serijala mladi sportaši će na završnom druženju, 25. svibnja dobiti medalje i priznanja. Sva djeca po svakoj disciplini (svake subote) dobe jednu naljepnicu. Mališani koji sakupe šest ili sedam naljepnica na završnom druženju dobit će zlatnu medalju, djeca koja skupe četiri  ili pet naljepnica osvajaju srebrnu, a djeca koja sakupe tri naljepnice oko vrata će primiti brončanu medalju. Pokrovitelj serijala je Grad Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije