MURSKO SREDIŠĆE

DVA KOLA PRVE LIGE RUDAR Najava lijepe budućnosti gradskih trkača

Martina Bezek, predsjednica TK Rudar Mursko Središće, ima razloga za zadovoljstvo jer su prvim postignućima u radu pokazali da su pred njima veliki rezultati.

‘Malo mjesto s velikim sportskim srcem, tako bismo mogli opisati grad uz Muru, Mursko Središće. U organizaciji Trkačkog kluba Rudar ove je godine organizirana Prva liga Rudar M. Središće’, kaže Martina Bezek, predsjednica TK Rudar Mursko Središće, a povodom uspješno organizirana prva dva kola Prve lige Rudar, natjecanje koje je okupilo blizu 250 natjecatelja. Nastavljajući, naša sugovornica kaže: ‘Liga je počela prvim kolom u subotu, 23. ožujka, a 30. studenog završava zadnjim kolom lige.’

Liga ima ukupno osam kola te dvije duljine staze. Kraća staza od 3,1 km i duža staza od 8 km. Start i cilj je kod idiličnog Beach bara Trska. Trči se ulicama Murskog Središća te se nastavlja do skele Fusek uz rijeku Muru. Uz trčanje natjecatelji uživaju i u idiličnim ljepotama prirode.

‘Završnim kolom lige, 30. studenog, najbolji natjecatelji bit će nagrađeni medaljama u svim kategorijama, dok će za troje najboljih u ukupnom poretku u muškoj i ženskoj konkurenciji biti osigurani pehari i pokloni sponzora. Također, svi natjecatelji koji će sudjelovati u najmanje četiri kola bit će nagrađeni majicama s oznakama lige Rudar i oznakama sponzora’,  s ponosom će Martina.

U prva dva kola lige skupilo se mnogo natjecatelja i pokazao svoju ljubav prema trčanju i zdravom načinu  života. Podršku prvoj ligi Rudar dali su i poznati političari Međimurja, pa je tako u prvom kolu sudjelovao gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak, a  u drugom kolu župan, Matija Posavec. Podršku ligi došao je dati i načelnik općine Selnica, Ervin Vičević.

Liga je također privukla gledatelje koji su uz glasan poticaj pratili natjecatelje na startu i pomogli im prevladati posljednje metre do cilja. Prije, za vrijeme i nakon utrka prevladavala je izuzetno pozitivna atmosfera, bila je natjecateljska, ali potpuno prijateljska. Predivno okruženje uz rijeku Muru i grad Mursko Središće svakako su pridonijeli svemu ovome. Nakon trčanja, natjecatelji su počašćeni  hranom i pićem, a druženje u ugodnom društvu spontano se nastavilo do kasnih večernjih sati.

‘Bez sponzora i volontera bilo bi nemoguće organizirati ligu. Ovom prilikom zahvaljujemo svim sponzorima i volonterima koji su se uključili u sponzoriranje i pomaganje Prve lige Rudar’,  ističe predsjednica i dodaje: ‘Treće kolo lige je 25. svibnja. S veseljem vas očekujemo, bilo u natjecateljskom ili navijačkom obliku!’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije