RUKOMET

PRAGUE HANDBALL CUP 2019. Vrijedno iskustvo mladih čakovečkih rukometaša

Dječaci MRK Čakovec generacije 2006. i mlađi, od 18. do 22. travnja nastupili su na jakom međunarodnom turniru u Pragu. O jakosti turnira govori podatak da je u pet uzrasnih kategorija muške i ženske konkurencije nastupilo ukupno 635 ekipa iz cijelog svijeta. U našoj kategoriji, dječaci 2006. i mlađi, nastupilo je 90 ekipa.

Naši rukometaši su u skupini odmjerili snage s vršnjacima iz Češke, Austrije i Danske. Grupna faza natjecanja je u prve tri utakmice donijela tri tijesna poraza uz veliku naklonost domaćih sudaca prema ekipama iz Češke. Četvrta utakmica protiv najjačeg protivnika iz skupine SG Krems/Langenlois bila je najbolja priredba naših igrača. Odlična igra tijekom cijele utakmice, a u triler završnici pobjeda cepelinom Varošanca. Nova pobjeda u petoj utakmici protiv Danaca pružila je igračima dodatno samopouzdanje.

Rezultati grupne faze: MRK Čakovec – HK FCC Mesto Lovosice (CZ) 14:17, MRK Čakovec – TJ Sokol Velke Meziriči (CZ) 19:24, MRK Čakovec – HC Dukla Praha 1 (CZ) 9:13, MRK Čakovec – SG Krems/Langenlois 1 (AT) 15:14, MRK Čakovec – TIK Taastrup (DK) 16:7.

Nakon grupne faze kreću u pohod prema B finalu. U play-off fazi dominantnom i sigurnom igrom nižu uvjerljive pobjede u teškim utakmicama protiv čeških ekipa sve do finala, a u finalu poraz od ekipe MRK Sesvete 1.
        
U četiri dana odigrano je 11 utakmica, ekipa je rasla i sazrijevala iz utakmice u utakmicu, pokupili su simpatije tribina i na kraju se sretni i zadovoljni vratili kući gdje su im roditelji pripremili veličanstven doček.  

Fran Hozmec je uz veliku pomoć suigrača bio najbolji strijelac turnira u kategoriji dječaka 2006. i mlađi, Simon Varošanec 44., a Damijan Ninić 79. Osovina ekipe Varošanec, Ninić, Hozmec ponovno je pokazala da se ekipa ne boji nikoga kada su složni i oni pravi, a za dobre partije velikim dijelom su zaslužni i Radek, Vuri D. ,Vuri F.

Svi igrači su dali svoj maksimum na terenu i kao podrška s klupe čime svatko ima veliki udio u ovom uspjehu. U listu strijelaca upisani su svi igrači pa se od svih očekuje da i dalje marljivo treniraju, da još brže i više napreduju i da svoje vještine i zajedništvo na terenu i izvan njega konstantno pokazuju i nadograđuju.  

Zahvaljuju se vjernim navijačima i roditeljima u pratnji koji su neprestanim bodrenjem bili naš 8. igrač. Također i veliko hvala svim roditeljima, donatorima i sponzorima bez kojih sudjelovanje i ovaj odličan rezultat ne bi bio moguć.     

Rezultati utakmica: MRK Čakovec – Sokol Štahlavy (CZ) 22:15, MRK Čakovec – SKH Polanka 33:9 (CZ), MRK Čakovec – HC Dukla Praha 2 (CZ) 16:10, MRK Čakovec – HC Tatran Stupava (SK) 21:14, MRK Čakovec – Lions Hostivice 1 (CZ) 26:8, MRK Čakovec – MRK Sesvete 1 (HR) 10:14.

Turnir je odlično organiziran, domaćini su bili izrazito ljubazni, ali suđenje je ipak previše utjecalo na neke rezultate. Bilo je ovo svima vrijedno iskustvo kao i još jedan veliki korak u razvoju svakog igrača iza kojeg će svakome ostati i nezaboravna uspomena.

Za MRK Čakovec nastupili su: Dokleja, Golubić, Hozmec, Jurgec, Kostel, Ladić, Lozić, Mavrek, Ninić, Radek, Varošanec, Vuri D., Vuri F., Žerjav. Trener: Dario Varga, prof.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije