PRKOSI GODINAMA

GODINE SU SAMO BROJ Boris Radiković iz Murskog Središća i u 53. godini zabija golove!

Boris Radiković iz Murskog Središća, najstariji je seniorski nogometaš u Međimurju, a sigurno i šire. Kroz mjesec dana napunit će 54 godine. Igra za NK Torpedo iz Križovca i zabija golove...

Za mjesec dana navršit će 54 godine, a posluži li ga zdravlje i dalje će igrati nogomet sa seniorima, sa suigračima koji su od njega mlađi i po 30 i više godina. Boris Radiković više je bio poznat 80-ih godina kada je igrao u najboljim međimurskim klubovima VIKO-Omladincu iz Novog Sela Rok i čakovečkoj MTČ-Slogi.

Ovaj talentirani sportaš nogomet je počeo igrati 1979. godine u NK Rudar u Murskom Središću, kada je sa 14 godina zaigrao prvu službenu utakmicu, a sa 17 već nastupao za seniore. Poznat kao ‘brzanac’ bio je guran na lijevo krilo, no nije se usudio reći da mu ta pozicija, odnosno igra lijevom nogom ne odgovora.

U svom matičnom klubu proveo je najmanje, tek godinu dana, a po povratku iz vojske došao je u redove NK VIKO-Omladinac iz Novog Sela Rok kada je taj klub igrao u ondašnjoj moćnoj 3. hrvatskoj ligi. Tu je proveo dvije godine, a kasnije isto toliko u čakovečkoj MTČ- Slogi. Potom ga je nogometni put odveo u Sloveniju, a po povratku je obilazio međimurske nogometne klubove. U nekima od njih je bio i trener.

– Moram reći, gdje god sam igrao i trenirao u svakoj su me sredini obožavali. U svakoj sam sredini zabijao golove, ne pamtim im broj, a teško mogu nabrojiti i klubove gdje sam igrao. U šali ću reći, a gdje nisam bio? – kaže Boris.

Nakon NK Donji Koncovčak, 2. ŽNL-Skupina B, gdje je igrao minulu sezonu, sada se spustio ligu niže i igra u NK Torpedo iz Križovca u 3. ŽNL. Jučer je Torpedo izgubio od Graničara 2:4. Boris je bio strijelac za izjednačenje na 2:2.

– Sada, više nego prije, brojim svaki postignuti pogodak – kaže Boris i s ponosom dodaje: – Pa konačno, za mjesec dana ću imati pola stoljeća i još četiri godine.

Godine prolaze, postojani Boris ostaje. Kako dugo?

– Odgovor ne znam, no znam sigurno kako nigdje neću igrati za veteranski sastav. Karijeru ću okončati u seniorima – rekao je za kraj i dodao kako će se o njemu kao nogometašu još čuti. Borise, mi smo tu, stojimo ti na raspolaganju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije