Vijesti / Sport
Sport
VIDEO I FOTO Susjedski derbiji: Praznik nogometa u Kotoribi i Donjem Vidovcu
Mladen Grubić

SLAVILI GRANIČAR I VIDOVČAN

VIDEO I FOTO Susjedski derbiji: Praznik nogometa u Kotoribi i Donjem Vidovcu

Bez obzira na rang natjecanja oduvijek su nogometne utakmice donjomeđimurskih nogometnih klubova bile praznik nogometa. Uz Uskrs ovoga puta se slavilo u Kotoribi i Donjem Vidovcu gdje su gostovali susjedi iz Svete Marije i Donjeg Mihaljevca. U oba susreta slavili su domaćini prekinuvši tako pobjedničke nizove klubova s područja općine Sveta Marija.

U Kotoribi, gdje su u sklopu 1.ŽNL MNS igrali domaći Graničar i Mladost iz Svete Marije, nam je jedan navijač gostiju pola u šali, a pola u zbilji, rekao kako su kod njih u Svetoj Mariji ostale samo žene i ne dao Bog da se netko sada drzne doći u Svetu Mariju jer su većinom muškarci u Kotoribi.

Nogometne utakmice u Kotoribi i Donjem vidovcu Fotogalerija

Tamo je prodano blizu 400 ulaznica i to puno više gostima, a tražilo se po okolnim ulicama do igrališta mjesta više i za motorna vozila. Da derbi bude doista i spektakl pobrinule su se Mažoretkinje Kotoribe kroz čiji špalir su sudionici susreta izašli na teren. Predvodio ih je, kasnije je to i dokazao, vrsni sudac Patrik Kolarić iz Strahoninca.

Da budemo iskreni očekivali smo veće i jače bodrenje gostujuće publike koja je uvijek u Kotoribi znala napraviti urnebes. Ovoga puta je to izostalo. Pobrinuli su se za to kotoripski nogometaši koji su pametnom i znalačkom igrom prizemljili zahuktali svetomraski nogometni stroj. Raduje što je sve prošlo korektno, raduje što je pobijedio sport.

Sport je bio manje prisutan u Donjem Vidovcu u sklopu 2.ŽNL-Skupine A, gdje je pred više od 200 gledatelja, domaćin prizemljio uzletjele  nogometaše Drave. Naime, ovdje je dolazilo do čestih prekida, a u pojedinim trenucima i pregrubih obostranih startova pa je bilo i povika na suca Toplišnjaka. Ne ulazeći u stručne analize, onako laički ćemo reći i opravdano, što je vjerojatno delegat susret Željko Kovačić i notirao.

Za kraj ćemo reći kako Kotoripčani i Donjovidovčani zasluženo slave i da u nogometu uvijek ne pobjeđuju zahuktale momčadi.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!