KOMENTAR NEDJELJNOG KOLA

DOMAĆA POBJEDA Duo Treska za pobjedu Međimurca

U 4. nogometnoj ligi skupina Čakovec – Varaždin jedini nedjeljni susret bio je između Međimurca i Jalžabeta u kojemu je domaćin slavio 2:1, dok u ponedjeljak od 16:30 sati još u Čakovcu igraju Sloga i Bednja.

U jedinom nedjeljnom susretu 4. nogometne lige skupina Čakovec – Varaždin Međimurec je kod kuće bio bolji od Jalžabeta 2:1. Poluvrijeme je bilo 1:0, a strijelac je bio Saša Treska u 35. minuti. U drugom dijelu za 2:0 je strijelac Darijan Treska iz kaznenog udarca u 65. minuti. Gosti smanjuju na 2:1 golom Nenada Hanca u 81. minuti što je bio i konačan rezultat utakmice.

4. NL Čakovec – Varaždin: subota Dubravka-Zagorac – Pušćine 2:1, Omladinac (NSR) – Polet (SMnM) 0:4, Dinamo (D) – Rudar 0:2, Nedelišće – Nedeljanec 1:1, Novi Marof – Mladost Komet 0:4, Podravina – Varteks 0:1, nedjelja Međimurec – Jalžabet 2:1, ponedjeljak u 16:30 sati Sloga (Č) – Bednja.

1. ŽNL: Kotoripčani bolji od Mladosti (SM)

U Kotoribi je pred oko petsto gledatelja Graničar pobijedio Mladost iz Svete Marije 2:0 golovima Kosa i Čmrleca u prvom poluvremenu. Kraljevčan je poražen od Jedinstva (GM) 1:2. Poluvrijeme je bilo 1:0, a gosti su preokrenuli rezultat u nastavku i nisu iskoristili kazneni udarac u 54. minuti, a i domaćin je propsutio niz dobrih prilika.

                                 Domaća pobjeda Kotoripčana

BSK i Podturen završili su 1:1. Za domaćine je trijelac bio Strniščak u 65. minuti koji je proveo tek pet minuta u igri i već je postignuo gol, a za goste je izjednačio Kolarić pet minuta prije kraja susreta. U Štrigovi je sloga pobijedila Hodošan 2:1. Poluvrijeme je bilo 1:1. a gol vrijedan tri boda za domaćine postignuo je kapetan Senčar u 57. minuti.

                           U Belici bez pobjednika

Spartak je bio bolji od Trnave 2:0 s jednim golom u svakom poluvremenu. U Oporovcu poraz Galeba od lidera Dinama (P) 1:3. Poluvrijeme je bilo 0:1.

                         Spartak je upisao domaće bodove

2. ŽNL – skupina A: ČSK od plus dva do minus dva

U Kuršancu poraz Drave od Mladosti (D) 2:3. Poluvrijeme je bilo 1:2. Delegat je zabilježio kakve su probleme imali igrači s kaznenim udarcima: ‘U utakmici dvaju podjednakih protivnika gosti nešto konkretniji te zasluženo dolaze do pobjede. U 28. minuti opravdano dosuđen kazneni udarac za domaću momčad koji igrač br. 77 ne realizira odnosno promašuje vrata. U 32. minuti opravdano dosuđen kazneni udarac za goste kojeg igrač br. 9 ne realizira, vratar brani njegov udarac.’

Vodeći Dubravčan bio je siguran protiv Croatije 5:2. Poluvrijeme je bilo 3:1. U Čehovcu poraz ČSK-a od Borca (T) 2:4. Domaćin je na poluvremenu vodio 2:0, da bi na kraju bio poražen s dva gola. Delegat je o ovom susretu napisao: ‘U drugom dijelu na terenu za igru postoji samo jedna momčad, gosti u inicijativi tijekom cijelog drugog poluvremena. U 75. minuti sudac dosuđuje nepostojeći kazneni udarac za gostujuću momčad, sudac se nalazi na više od desetak metara od kontakta dvojice igrača gdje napadač s objema rukama u smjeru leđa (građenje) drži obrambenog igrača te nakon gubitka lopte teatralno pada. Nakon 75. minute uz povećane tenzije igrača u terenu za igru sudac prestrogo isključuje i gostujućeg igrača s dvije opomene u samo dvije minute uz neujednačen kriterij. O suđenju detaljnije prema Komisiji sudaca NSM.’

                              Gol Vidovčana za sva tri boda

Vidovčan je bio bolji od Drave (DM) 1:0, a gol vrijedan tri boda postignuo je Matotek u 15. minuti. Susret nije bio lagan za suditi: ‘U pravoj prvenstvenoj, borbenoj, a pred kraj izuzetno nervoznoj utakmici, domaća ekipa pobijedila zahvaljujući ranom zgoditku i nekoliko izvanrednih obrana domaćeg vratara, budući da su gosti dominirali u drugom dijelu igre. U 69. minuti u igralište je sa dijela tribine gdje su se nalazili gostujući navijač, ubačena prazna staklena boca od pive (0,5l), međutim, kako je taj dio terena bio bez igrača, nikoga nije mogla ozlijediti. Pogodak je postignut na regularan način, a sve javne opomene pokazane ispravno i opravdano. Sudačka trojka je dosta tešku utakmicu za suđenje odradila vrlo dobro.’

Budućnost (P) je pobijedila Radnički 2:0 s jednim golom u svakom poluvremenu. Draškovec je bio bolji od Omladinca (DS) 3:1. Poluvrijeme je bilo 1:0. Naprijed je gubio od Jadrana na poluvremenu 01: da bi na kraju slavio 3:1.

2. ŽNL – skupina A: subota Mladost (I) – Borac (DH) 0:0, nedjelja Drava (K) – Mladost (D) 2:3, Dubravčan – Croatia 5:2, ČSK – Borac PMP 2:4, Vidovčan – Drava (DM) 1:0, Budućnost (P) – Radnički 2:0, Draškovec-Geothermae – Omladinac (DS) 3:1, Naprijed – Jadran 3:1.

2. ŽNL – skupina B: Trnovcu derbi

U derbiju kola lider Trnovec je pobijedio Bratstsvo iz Savske Vesi 4:1. Poluvrijeme je bilo 1:1. Golom Frančića gosti su poveli 0:1 u 20. minuti, a domaćin preko Fegeša izjednačuje na 1:1 u 31. minuti i to je rezultat prvog dijela. U nastavku su kod Trnovca strijelci bili Hruško u 47. minuti, Novoselec u 71. minuti i u sudačkoj nadoknadi Flac koji je tek bio ušao u igru.

U Mačkovcu poraz Omladinca osd Strahoninca 1:4. Sve je riješeno tijekom prvog dijela koje je završilo 0:4. Kod gostuju po dva gola Kovačića i Žunića. U Miklavcu pobjeda budućnosti nad Slobodom (M) 2:0 s golom u svakom poluvremenu. Strijelci su bili kapetan Drk u 7. minuti i Majerić u 60. minuti. Mali Mihaljevec je pobijedio Jedinstvo (NSnD) 4:2. Poluvrijeme je bilo 1:1.

2. ŽNL – skupina B: subota Hajduk (B) – Sokol 2:1, Plavi (Pek.) – Donji Koncovčak 3:4, Hajduk (Š) – Venera PMP 1:4, nedjelja Omladinac (M) – Strahoninec 1:4, Pobjeda – Mura 1:1, Trnovec – Bratstvo (SV) 4:1, Budućnost (M) – Sloboda (M) 2:0, Mali Mihaljevec – Jedinstvo (NSD) 4:2.

3. ŽNL: Osmica Zasadbrega

Vodeći Zasadbreg lako se kod kuće obračunao s Dinamom (Ž) pobijedivši ga 8:0. U Selnici pobjeda Mladosti nad Otokom 2:1. U Križovcu poraz Torpeda od Graničara (N) 2:4.

3. ŽNL: subota Vučetinec – Dubrava 1:1, Bratstvo (P) – Parag 4:2, Napredak – Međimurje-Čakovec 1:4, nedjelja Zasadbreg 77 – Dinamo (Ž) 8:0, Torpedo – Graničar (N) 2:4, Mladost (S) – Otok 2:1. Zebanec 1986 je slobodan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije