Vijesti / Sport
Sport
ČPK Osvojili osam medalja na mini GP natjecanju 16. Festival plivanja

PLIVANJE

ČPK Osvojili osam medalja na mini GP natjecanju 16. Festival plivanja

I s drugog ovogodišnjeg Mini Grand Prix natjecanja plivači Čakovečkog plivačkog kluba vratili su se okićeni medaljama.

Tijekom proteklog vikenda, 13. i 14. travnja Plivački klub Dubrava na zagrebačkim Sveticama organizirao je 16. plivačko Mini Grand Prix natjecanje Festival plivanja. Na njemu je nastupilo 486 natjecatelja iz 25 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Boje ČPK-a branilo je 14 natjecatelja: Marta Horvat, Vida Kolarić, Lucija Trupković, Meri Furdi, Sara Puklavec, Jessica Elena Novak, Anja Tušek, Jana Slaviček, Mario Beliga, Sven Furdi, Borna Bičak, Gašpar Bodulica, Roko Radek i Matija Tropša.

Četvero od njih osvojilo je medalje, a najuspješniji je bio Mario Beliga s tri medalje od čega je uzeo zlato na 200m leptir. Čakovečki plivački tim na natjecanje je vodio trenerski dvojac Antonio Šantek i Leonard Novak. Po dolasku u Čakovec Novak je izjavio kako je dobar rezultat posljedica marljivog i dobrog treniranja u posljednje vrijeme. 'Riječ je o mladim plivačima kod kojih ima dosta oscilacija u formi, ali dobro je što shvaćaju kako samo treniranjem mogu napredovati i postići bolja vremena', rekao je Novak.

Osvajači medalja su:
Mario Beliga – 1. mjesto u disciplini 200m leptir, 3. mjesto u disciplinama 100m leptir i 200m leđno
Matija Tropša – 2. mjesta u disciplinama 100m leđno, 100m i 200m leptir
Marta Horvat – 1. mjesto u disciplini 100m leđno
Meri Furdi – 2. mjesto u disciplini 800m slobodno

Plivači koji su također bili uspješni su Sven Furdi s osvojenim 6. mjestom u disciplini 400 m slobodno te 8. mjestom u disciplini 100 m slobodno, Lucija Trupković s osvojenim 10. mjestom u disciplini 800 m slobodno, Vida Kolarić s osvojenim 4. mjestom u disciplini 200m leptir i 9. mjestom u disciplini 100m leptir i Borna Bičak s osvojenim 8. mjestom u disciplini 200 m prsno i 9. mjestom u disciplini 100 m leđno. U ukupnom poretku sjajno 14. mjesto zauzeli su Marta Horvat i Sven Furdi.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!