Vijesti / Sport
Sport
IVANKOVO Sven Strahija i Nikola Topličanec prvaci Hrvatske

KARATE

IVANKOVO Sven Strahija i Nikola Topličanec prvaci Hrvatske

U organizaciji Hrvatskog karate saveza u Ivankovu kraj Vinkovaca u subotu i nedjelju održavalo se Prvenstvo Hrvatske za mlađe učenike, učenike i mlađe kadate. Iz Međimurja je na državnom prvenstvu sudjelovalo petnaestero karatista iz tri kluba: Karate kluba Globus Čakovec, Karate kluba Međimurje Nedelišće i Karate Centra Šenkovec.

Kod mlađih učenika debi je na državnom prvenstvu imao Noa Molnar iz Karate kluba Međimurje te je osvojio 3. mjesto u kategoriji do 38 kg. U kategoriji +38 kg Petar Slukić iz Karate kluba Globus Čakovec branio je titulu državnog prvaka i osvojio također treće mjesto.

Najviše karatista nastupilo je u kategoriji učenika. Sven Strahija iz KK Globus osvojio je naslov državnog prvaka +46 kg, a uspješan je bio i u višoj kategoriji mlađih kadeta do 52 kg, gdje je osvojio broncu. Kod učenica Laura Strahija osvojila je drugo mjesto u kategoriji do 40 kg, a Aida Trstenjak treće mjesto do 32 kg (obje KK Globus). U istoj kategoriji za Karate klub Međimurje na Prvenstvu Hrvatske debitirali su Marko Lepoglavec, Vedran Štefulj, Borna Biber i Benedikt Đurđek, a za Karate Centar Šenkovec Mark Miller i David Vidović.

U kategoriji mlađih kadeta nastupili su članovi Globusa. Titulu prvaka države do 41 kg osvojio je Nikola Topličanec, dok je Ema Marčec u kategoriji -45 kg osvojila titulu viceprvakinje. U toj kategoriji su nastupile i Emily Beti i Tia Križaić.

Karatiste Globusa na prvenstvu su vodili treneri Dean Slukić i Mladen Vizinger, karatiste Međimurja trener Kristijan Lesjak te Adriano Marciuš koji je bio član sudačke komisije, dok je karatiste Šenkovca na prvenstvu vodio Vlado Bošnjak.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!