SPEEDWAY

VRLO ZADOVOLJNI UVJETIMA Danci na pripremama na stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu

Danci su u Donjem Kraljevcu boravili na čelu s legendarnim Hansom Nielsenom, po mnogima najboljim vozačem u povijesti speedwaya

Danska speedway reprezentacija boravila je na sportskim pripremama na stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu sa svoje dvije ekipe, seniorskom i juniorskom reprezentacijom.

Na čelu s legendarnim Hansom Nielsenom, po mnogima najboljim vozačem u povijesti speedwaya. Ukupno je pobijedio u 22 svjetska prvenstva u reprezentaciji Danske, što u ekipama, parovima ili individualno. Danas vodi ekipu Danske, a za stadion Milenium ima samo riječi hvale.

– Savršena staza, u dva dana odvozilo se toliko vožnji kao da se održalo šest utrka, a izdržala je bez problema. Vozači su veoma zadovoljni pripremama, hvala na gostoprimstvu – rekao je.

Niels Kristian Iversen, vozač Grand Prixa, Peter Kildemand, Michael Jepsen Jensen, Mikkel Michelsen, Mikkel Bech samo su neki od reprezentativaca koji su svoje prve krugove ove sezone odvozili upravo u Donjem Kraljevcu, dok im sezona počinje kroz par tjedana kad u Poljskoj kreću prijateljske utrke, a liga počinje 5. travnja. Svi se nadaju ponovno doći 24. kolovoza na Grand Prix Challenge, ali dug je put do te utrke, preko zahtjevnih kvalifikacija.

U travnju se održava i prva utrka na stadionu Milenium, točnije u subotu, 27. travnja s početkom u 19 sati. Vozit će vozači iz trinaest zemalja, a imena ćemo saznati do kraja mjeseca. To je prva od četiri kvalifikacijske utrke za Europsko prvenstvo iz koje najbolja četvorica vozača ulaze u SEC Challenge, a Challenge se vozi na novoj mađarskoj stazi Nagyhalasz 25. svibnja.

Treninzi na stadionu Milenium još nisu završili, tu je boravila i reprezentacija Češke, a često se može vidjeti i Juricu Pavlica koji se priprema za svoju drugu sezonu u klubu Start Gniezno, kao kapetan!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije