SVJETSKI KUP U DOHI

VIDEO Odlična vježba: Filip Ude na konju s hvataljkama izborio finale na Svjetskom kupu u Dohi

Hrvatski gimnastičar Filip Ude plasirao se u finale Svjetskog kupa u Dohi. Bivši svjetski, europski i olimpijski viceprvak u današnjim je kvalifikacijama konja s hvataljkama zauzeo sedmo mjesto.

U žestokoj konkurenciji treće postaje Svjetskog kupa u ovoj godini, Filip Ude pronašao je put do finala na drugom natjecanju za redom. Ocjena 14,533 ovoga je puta bila dovoljna za sedmo mjesto i novo finale.

– Bila je dosta jaka konkurencija danas. Svi smo bili stisnuti u tri-četiri desetinke boda. Jako sam sretan što sam ušao u finale i što sam uspio odraditi svoju vježbu od početka do kraja. Napravio sam malu pogrešku pa početna ocjena nije bila kolika je trebala biti. Zadovoljan sam na kraju jer smo bili u zadnjoj grupi pa smo morali čekati tri-četiri sata. Sve u svemu, zadovoljan sam i u finalu ću probati barem ponoviti ovu vježbu – na kvalifikacije, ali i na nadolazeće finale osvrnuo se Ude.

Jedina hrvatska predstavnica u današnjim kvalifikacijama, Tijana Tkalčec, svoj je nastup na preskoku završila na 12. mjestu s ocjenom 13,466.

– Zadovoljna sam današnjim nastupom, bilo je bolje nego u Bakuu. Ovoga puta sam ušla i u bodove za rang listu, a nadam se da ću za daljnja natjecanja biti spremna s novim skokovima. Barem jednim, ako ne i oba – nakon natjecanja je rekla Tijana

Finale konja s hvataljkama u kojemu će nastupiti Filip Ude na rasporedu je u petak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije