Vijesti / Sport
Sport
U subotu započinje Športko 2019.

SPORT ZA PREDŠKOLCE

U subotu započinje Športko 2019.

Prvom od sedam Športko subota, u subotu 23. ožujka 2019. u 11 sati na terenima Teniskog kluba Franjo Punčec započinje sportski serijal Športko.

Predškolci će odbijati lopticu u zrak, prebacivati je preko mreže te vježbati svoj servis. Serijal Športko već 14.-tu godinu za redom organizira Udruge za šport djece i mladeži iz Čakovcu. Na ovogodišnjem Športku, vrtićka djeca upoznat će se s osnovama atletike, gimnastike, plivanja i tenisa, vozit će bicikle po Perivoju Zrinski, vježbati s lopticama, a na kraju će trčati zajedno s roditeljima.

Po završetku serijala mladi sportaši će na završnom druženju dobiti medalje i priznanja. Sva djeca po svakoj disciplini (svake subote) dobe jednu naljepnicu. Mališani koji sakupe šest ili sedam naljepnica za završnom druženju dobit će zlatnu medalju, djeca koja skupe četiri ili pet naljepnica osvajaju srebrnu, a djeca koja sakupe tri naljepnice oko vrata će primiti brončanu medalju.

Glavni cilj serijala Športko je animirati i uključiti što veći broj djece vrtićkog uzrasta i roditelj u sportske aktivnosti. Akciju provode profesori TZK-a, apsolventi Kineziološkog fakulteta i animatori Športko je namijenjen djeci vrtićke dobi kako bi im se osuvremenila i osigurala kvalitetna provedba tjelesne aktivnosti kao važnog čimbenika održavanja psihofizičke ravnoteže.

Iz Udruge zahvaljuju Grada Čakovcu, koji je glavni pokrovitelj, ali i brojnim tvrtkama koje pomažu ovaj projekt koji okuplja preko 100-tinjak djece svake godine. Podsjetimo kako je Serijal Športko 2006. godine proglašen najbolje osmišljenim dječjim sportskim programom u Hrvatskoj. Prijave su moguće preko facebook profila Športko UŠDM, a uplate su moguće preko računa ili pola sata prije početka aktivnosti. Naime, program se provodi uz sufinanciranje roditelja u iznosu od 100 kuna za kompletan program ili uplatom 30 kuna za pojedinačni program.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!