Vijesti / Sport
Sport
TRIJUMF CRO COPA Mirko Filipović pobijedio Roya Nelsona odlukom sudaca
Igor Kralj/PIXSELL

POBJEDNIČKI NIZ

TRIJUMF CRO COPA Mirko Filipović pobijedio Roya Nelsona odlukom sudaca

Najbolji hrvatski MMA borac uzvratio je Amerikancu za poraz iz 2011. kada su obojica bili u UFC-u

Cro Cop trijumfalno je krenuo u svojoj premijeri u Bellatoru. Na borilačkom spektaklu u američkom Uncasvilleu naš Mirko Filipović pobijedio je domaćeg borca Roya Nelsona jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 29-28, 29-28).

- Borba mi je bila teža psihički nego fizički - rekao je Cro Cop.

Najbolji hrvatski MMA borac uzvratio je Amerikancu za poraz iz 2011. kada su obojica bili u UFC-u. Mirko je trijumfom nad Royom stigao do desete pobjede u nizu i zadržao tradiciju u uzvratnim borbama. Naime, Nelson je bio peti suparnik koga je Filipović pobijedio u revanšu.

Mirkov 'osvetnički bijes' prije njega su osjetili Kazuyuki Fujita, Kevin Randleman, Josh Barnett i Gabriel Gonzaga. Filipović je taktički savršeno odradio borbu. Oprezno je krenuo u meč, te je izbjegavao blisku borbu. Cro Cop je svojim 'low kickom' držao ritam, a uputio je nekoliko dobrih udaraca laktovima. 

I druga runda, koja je bila još dinamičnija, otišla je na stranu našeg borca. Mirko je uputio nekoliko snažnih aperkata kojima je uzdrmao Nelsona. Filipović je potom krenuo s nekoliko udaraca 'low kickom', ali je Amerikanac ostao na nogama. Na kraju runde je Mirku sjeo još jedan 'high kick'. I u posljednjoj rundi Cro Cop je dominirao, ali je u zadnjoj minuti postalo opasno kada je Nelson uspio srušiti Filipovića.

No, Mirko se obranio. Naš je borac tako uzvratio Amerikancu za poraz iz 2011. te je nastavio pobjednički niz. Najboljem hrvatskom MMa borcu ovo je bio deseti trijumf u nizu.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!