UTRKA POSVEĆENA UBIJENOM POLICAJCU

FOTO Memorijalna utrka Željko Murk: Na pobjedničkim postoljima Mladen Ignac i Martina Bezek

U kategoriji muškarci - policija, vojska i vatrogasci prvo mjesto pripalo je Darku Petku. Svojim sudjelovanjem podršku je dao i župan Međimurske županije Matija Posavec

Idealno trkačko vrijeme imali su natjecatelji druge za redom Memorijalne utrke Željko Murk u organizaciji Policijske uprave međimurske, policijske udruge IPA Međimurje i Udruge hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata – Čakovec te suorganizaciji Atletskog kluba Međimurje.

>> Druga Memorijalna utrka Željko Murk

Utrka je posvećena djelatniku PUM-a Čakovec Željku Murku, tragično preminulom u policijskoj akciji prije 16 godina, a održana je u subotu, 16. veljače. Okupila je svega 101 natjecatelja koji su ovim povodom stizali iz svih krajeva Međimurja, Varaždinske županije, Velike Gorice, Karlovca, Koprivnice pa čak i susjedne Slovenije. Svojim sudjelovanjem podršku je dao i župan Međimurske županije Matija Posavec.

– Ovogodišnja memorijalna utrka bilježi duplo veću posjećenost od prošlogodišnje, stoga vjerujemo da će se ova tradicija nastaviti i u budućnosti. Cilj nam je ostao isti, a to je sportom i druženjem održati uspomenu na preminulog Željka Murka. 

Uz pomoć sredstava Međimurske županije i Općine Nedelišće uredili smo poučnu stazu u čast 14 poginulih međimurskih policajaca, a po toj stazi trčali su i naši današnji trkači, dok je za njihovu sigurnost i ovog puta brinula ekipa Gradskog društva Crvenog križa Čakovec – rekao je predsjednik policijske udruge IPA-e Međimurje Darko Dragičević.

Sa startom kod objekta UHVIDR-e, kod jezera na Dravi u Gornjem Kuršancu, natjecatelji su trčali 7 i pol kilometara uz rijeku Dravu, prolazili šumom u Kuršancu, trčali cestom prema industrijskoj zoni Pušćine, okrenuli se kod poučne staze na mjestu poginulog Željka Murka te nastavili istim putem natrag do objekta UHVIDR-e. 

Trčalo se u dvije kategorije u kojima su se podijelili građani i oni koji brinu o sigurnosti građana – policajci, vojnici i vatrogasci. U kategoriji muškarci građanstvo prvi je na cilj stigao mladi natjecatelj Mladen Ignac, član Atletskog kluba Međimurje Čakovec, dok su ga slijedili Saša Horvat iz Preloga i Dinko Solić iz Varaždina. 

U kategoriji žene građanstvo najbrže su bile Martina Bezek iz Murskog Središća, Paula Šimunić iz Varaždina te Anica Lacković iz Lovrečana, dok je u kategoriji muškarci – policija, vojska i vatrogasci prvo mjesto pripalo Darku Petku iz Bedenca, a za njim su u cilj stigli Nikica Vrabac iz Karlovca i Mladen Žimbrek iz Beretinca.

Nakon utrke uslijedila je okrjepa uz grah i piće, a najboljima su dodijeljena priznanja i nagrade sponzora.
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije