PERSPEKTIVNA SPORTAŠICA

Ema Frančić s Kaštelom otišla u viši rang, na juniorskom PH u odbojci na pijesku treća i osvojila Pješčanu oluju

Odbojkaški put od petog razreda do prve lige.

Početak odbojkaške priče Eme Frančić bio je u 5. razredu osnovne škole u prijateljskoj utakmici škola. Trener Marko Obadić primjećuje talentiranu odbojkašicu u redovima OŠ Belica i poziva je na trening ŽOK Kaštel Pribislavec.

U prvoj sezoni 2013./2014. u drugoj ekipi ŽOK Kaštel odigrava prve poene i pokazuje veliku želju za odbojkom. U slijedeće dvije sezone  odlično napreduje te kuca na vrata prve ekipe. Njezine odlične igre i zalaganje potiču i ostale njezine kolegice iz razreda da se uključe u treniranje odbojke. Takvim radom predvodi ekipu OŠ Belica do prvog naslova županijskog pobjednika  osnovnih škola i plasman na regionalno natjecanje.
U ljetu 2016. godine prijavljuje se sa svojim suigračicama Tijom Budišom i Ivom Bulović na ljetni kamp u organizaciji HOS-a Omišlj 2016. gdje pokazuje odlične rezultate u svim odbojkaškim dijelovima igre i treniranja. Predanim treniranjem trener joj daje sve više igranja i u sezoni 2016./.2017 postaje standardna igračica prve ekipe.
Odbojka je sve veći dio njenog života pa u ljetnim mjesecima sa svojom suigračicama počinje trenirati i odbojku na pijesku s trenerom Ivanom Vabecom u KOP Čakovec i već u prvoj sezoni osvajaju 3. mjesto na kadetskom prvenstvu Hrvatske.
Prošla sezona 2017./2018. završila je odlično jer s prvom ekipom ŽOK Kaštel osvaja se naslov u 2. A NOL centar, a u ljetnim mjesecima odlično igra na tradicionalnom turniru Pješčana oluja 2018. i osvaja prvo mjesto sa suigračicama Tijom Budišom i Tinom Ladić.
KOP Čakovec kroz cijelo ljeto sudjeluje na VIP turnirima  odbojke na pijesku gdje sa svojim suigračicama osvajaju treće mjesto u juniorskom prvenstvu Hrvatske i odlično prezentira grad Čakovec  kao i Međimursku županiju.
 
Sav trud uloženi u dvoransku odbojku kao i odbojku na pijesku u cijeloj godini donijelo je i priznaje Anto Dragić Zajednice sportskih udruga grada Čakovca  za perspektivnog sportaša u 2018. godini. Njezini rezultati potiču za daljnji rad koji prati i njezina sestra, Laura Frančić, koja kuca na vrata prve ekipe i igranje odbojke.
Ema zahvaljuje treneru Marko Obadiću koji je prepoznao talent i dao joj priliku ŽOK Kaštel Pribislavec u dvoranskoj odbojci, a treneru Ivanu Vabecu koji joj je dao priliku u KOP Čakovec da sa svojim suigračicama nastupa po cijeloj Hrvatskoj u odbojci na pijesku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije