KARATE

VELIKI USPJEH Sabina Petković, Stela Horvat i Inga Grgić brončane na Europskom prvenstvu u Danskoj!

Karatistice iz KC Šenkovec iz danskog Aalborga vraćaju se s broncom oko vrata

Nakon posljednjeg dana Europskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore u Danskom Aalborgu, možemo podvući crtu i reći da je Hrvatska reprezentacija ostvarila veliki uspjeh, piše Hrvatski karate savez.

Prvi dan obradovao je Luka Stefano Ciprić osvojivši broncu u kategoriji kadeti +70 kg. Luka je krenuo pobjedom nad nizozemskim reprezentativcem 8-0, međutim u drugom kolu gubi od Kosovara tijesnu borbu 1-0. Nakon toga kroz repasaž Luka pobjeđuje reprezentativce Malte, Slovenije i na kraju Azerbajdžana za treće mjesto i fantastičan uspjeh. Prvi dan prvenstva blizu medalje još su bili Luka Koščević osvojivši 5. mjesto u kategoriji juniori kate i Sabina Petković, osvojivši također 5. mjesto u kategoriji juniorke kate.

Drugi dan hrvatska kataška ekipa u kategorija kadetkinja i juniorki u sastavu Sabina Petković, Stela Horvat i Inga Grgić osvajaju broncu i nakon dugo vremena hrvatska ima katašku medalju. One su inače članice Karate Centra Šenkovec.

Naše reprezentativce na ovom EP vodili su izbornici Kolec, Živković, Mrzak, Romić te trener Nalis.

Tea Ostojić osvojila je 5. mjesto u kategoriji juniorki -59 kg. Tea je nanizala nekoliko odličnih pobjeda, međutim posustala u borbi za broncu protiv Slovakinje. Za broncu posljednji dan natjecanja pobrinula se braniteljica bronce sa prošlogodišnjeg EP Ines Grdenić u kategoriji mlađe seniorke – 50 kg. Ines nakon slobodnog pretkola pobjeđuje još dva kola te u polufinalu gubi od Turkinje. U borbi za broncu glatko je pobijedila Nijemicu za svoju drugu uzastopnu broncu na EP, javlja Hrvatski karate savez.

Ostali plasmani

Inga Grgić 17.mjesto kadetkinje kate
Matija Relić 9. mjesto kadeti kate
Ema Štivić 7.mjesto kadetkinje -54
Lea Vukoja 9.mjesto juniorke +59
Leon Tomljanović 7.mjesto juniori -76
Kadeti i juniori kate ekipno (Premec, Kokić, Adamović) 11.mjesto
Lucija Gečević 25.mjesto mlađe seniorke kate
Nikola Solomun 25.mjesto mlađi seniori kate
Lucija Lesjak 7.mjesto mlađe seniorke +68
Karlo Martić 7.mjesto mlađi seniori +84

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije