Izbor paraolimpijskog odbora

VELIKO PRIZNANJE Najboljom ekipom proglašeni ribolovci koji su osvojili zlato u Međimurju

Nagradu za najuspješniju ekipu dobila je reprezentacija sportskih ribolovaca u sastavu Ivica Bonino Hasan, Mensur Rošić, Željko Kljaić, Nikola Geček i Zlatko Poparić koja je na Svjetskom prvenstvu u Međimurju osvojila zlato

Osvajač brončane medalje u snowboardu na zimskim paraolimpijskim igrama u Pjongčangu Bruno Bošnjak i brončana sa svjetskog prvenstva u stolnom tenisu u Celju Anđela Mužinić proglašeni su najboljim hrvatskim sportašima s invaliditetom za 2018. u izboru Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO).

Nagradu za najuspješniju ekipu dobila je reprezentacija sportskih ribolovaca u sastavu Ivica Bonino Hasan, Mensur Rošić, Željko Kljaić, Nikola Geček i Zlatko Poparić koja je na Svjetskom prvenstvu u Međimurju osvojila zlato, pišu 24sata.

Podsjetimo, u lipnju prošle godine predstavnici četrdesetak reprezentacija iz dvadeset država okupili su se na 20. Svjetskom ribolovnom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak u kategoriji veterana i 11. Svjetskom ribolovnom prvenstvu u kategoriji invalida te Masters kategorije. Ribolovna natjecanja održavala su se na staroj Muri u Žabniku kod Svetog Martina na Muri, staroj Muri kod Podturna i ribnjaku Selnica.

Najboljim sportašima u neparaolimpijskim sportovima proglašeni su sportski ribolovac Nikola Geček i kuglačica Ruža Markešić

Najuspješniji mladi sportaši s invaliditetom su judašica Jelena Brešković, skijašica Lucija Smetiško i plivač Luka Plemenčić.

HPO od prošle godine dijeli i nagradu ‘Milka Milinković’ u spomen na našu slavnu paraolimpijku i to kao priznanje za dugogodišnji rad na razvoju sporta osoba s invaliditetom. Ove godine nagradu je dobila Dubravka Ciliga, izvanredni profesor na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, pišu 24sata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije