Priznanje za perspektivnog sportaša

LIJEPA SPORTSKA VIJEST Mladi Kotoripčanin Leo Tilošanec nagrađen u Čakovcu

Leo Tilošanec je učenik 8.b razreda OŠ Jože Horvata Kotoriba, a njegov rad i rezultati prepoznati su i na široj razini. Iza postignutih rezultata stoje mama Iva i tata Krešimir

Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca organizirala je svečanost proglašenja najsportaša Čakovca 2018. u zgradi Scheier. U tom sklopu podijeljeno je i dodijeljeno nekoliko vrsta priznanja i odličja.

Među dobitnicima priznanja ‘Anto Dragić’ za perspektivnog sportaša Grada Čakovca našlo se i ime Lea Tilošanca, učenika 8. B razreda OŠ Jože Horvata Kotoriba.
Što stoji iza priznanja? Postignute rezultate prezentirao nam je njegov tata Krešimir koji uz suprugu Ivu stoji iza svakog Leovog uspjeha.

Leo je u 2018. godini osvojio tri brončane medalje na prvenstvima Hrvatske, dva puta na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u atletici za mlađe kadete discipline 400 m i 600 m održanom u Varaždinu i jednom na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u krosu utrka dužine 1000 m održanom u Škabrnji.

U toj godini sudjelovao je na četiri trkačke kros lige koje su se održavale u Međimurskoj županiji tijekom cijele godine – Polarna liga koja se održavala u Prelogu bila je uspješna za njega jer je osvojio 1. mjesto ukupno u kategoriji juniora na 3200m, zatim Liga Tri mosta gdje je osvojio 1. mjesto u kategoriji juniora na 3300m, potom Ljetna kros liga Prelog gdje je odnio 2. mjesto u kategoriji juniora na 3200m te Kros liga Globetka Čakovec gdje je Leo bio treći u kategoriji juniora na 3600m.

Osvojio je još nekoliko medalja na pojedinačnim utrkama u sklopu Kupa sjeverozapadne Hrvatske.

– Atletikom se aktivno bavi 3,5 godine, kao član TK Kotoripski begači, AK Međimurje Čakovec i AK Koprivnica – kaže njegov tata i dodaje kako korijeni toga rada datiraju još iz vremena kada je bio polaznik nižih razreda, kada je bio redoviti pobjednik svih školskih kros utrka.

Svaka medalja, diploma i pokoji pehar Lea su čeličili na sportskom polju, no jačali su ga kao mladu osobu koja na polju sporta već danas zna što hoće i čemu mora težiti. Želimo mu da te težnje pronalaze plodna tla što je jamstvo kako ćemo za ime ovog mladića još mnogo čuti. Za sada sportski i duboki naklon njemu, mami Ivi i tati Krešimiru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije