Vijesti / Sport
Sport
Jakelić u polufinalu, Godina i Škoda među šesnaest

STOLNI TENIS

Jakelić u polufinalu, Godina i Škoda među šesnaest

Terme Sveti Martin u nedjelju su na pojedinačnom prvenstvu za mlađe seniore i seniorke ugostili najbolje igrače i igračice Hrvatske do 21 godine starosti.

Od igrača iz međimurskih klubova nastupali su Jakov Jakelić, Filip Godina i Stjepan Škoda iz MSTC Čakovca i Noa Vresk iz Mihovljana, a najbolji među njima je bio Jakelić, koji se plasirao u polufinale. On je bio uvjerljiv u svojoj kvalifikacijskoj skupini pobijedivši Leona Šanteka iz varaždinskoga STARR-a s 3:1 te Filipa Borovnjaka iz GSTK Zagreba i našega Vreska s po 3:0, u osmini finala je bio slobodan, u četvrtfinalu s izgubljenim trećim setom savladao Mislava Martineka iz Dugoga Sela, a u polufinalu pružio jak otpor kasnijemu pobjedniku Ivoru Banu iz zagrebačke Mladosti, ali ipak izgubio s 4:0.

Godina je u svojoj skupini s 3:0 izgubio od šestoga nositelja Aleksa Krstevskog iz Pule i s po 3:2 pobijedio Brunu Peteka iz zagrebačkoga TIS-a i Petra Zniku iz GSTK Zagreba i osvojio drugo mjesto. Isto kao i Škoda, koji je s 3:0 poražen od prvoga nositelja Luke Martineka iz Dugoga Sela, a s 3:2 savladao Puljanina Ivana Franjula. U osmini finala zatim je Godina s 4:0 ispao od Lovre Zovka iz GSTK Zagreba, a Škoda s 4:1 od Šanteka.

Najmlađi od naših, Noa Vresk, uz poraz od Jakelića s po 3:0 je izgubio od Šanteka i Borovnjaka i s tri poraza završio prvenstvo. Jakelić je bio odličan i u igri parova gdje je u kombinaciji s Borovnjakom dospio do polufinala, gdje su s 3:1poraženi od novih prvaka, Bana i Luke Martineka.

Prvo kolo su prošli i Godina sa Škodom, ali su u četvrtfinalu s uvjerljivih 3:0 također ispali od kasnijih pobjednika. U konkurenciji igračica naša županija nije imala predstavnice, a prvo mjesto je osvojila naturalizirana Hrvatica Sun Jiayi, koja igra u inozemstvu.

 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!