Vijesti / Sport
Sport
BOLNI PORAZ Može li večeras Hrvatska napraviti čudo protiv Njemačke?
Igor Kralj/PIXSELL

SVJETSKO RUKOMETNO PRVENSTVO

BOLNI PORAZ Može li večeras Hrvatska napraviti čudo protiv Njemačke?

– Da bismo pobijedili u obje utakmice, moramo odigrati herojski. Možemo li odigrati herojski? Moram vjerovati da možemo

Nakon bajke u Münchenu, u jedinoj utakmici koju su morali pobijediti u drugom krugu, hrvatski rukometaši su ''izgorjeli''.

Porazom od Brazila (26:29) vratili smo se očigledno u surovu stvarnost. Stvarnost u kojoj moramo loviti najmanje četvrto mjesto u skupini kako bismo osigurali igranje u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Da smo pobijedili Brazil, to mjesto već bismo osigurali i bili debelo u igri za polufinale. Pobjeda protiv Španjolske u prvom krugu bila je korak naprijed, poraz od Brazila dva koraka unatrag. Ovim porazom odlazak na kvalifikacijski turnir u Tokio pod velikim je upitnikom. Pogotovo ako izgubimo obje sljedeće utakmice.

Ostat ćemo na četiri boda, a Brazilu će biti dovoljna dva boda u sljedeće dvije utakmice (Španjolska, Island) da bude ispred nas. I Španjolska će biti ispred nas ako u sljedeće dvije utakmice osvoji najmanje tri boda u susretima protiv Brazila i Njemačke. Što i kako dalje? Možda jesmo bili u euforiji nakon prvog kruga, a možda smo se nerealno ponadali da smo na tragu portugalskog zlata, ali nas je Brazil jako brzo prizemljio. Da bismo se dočepali polufinala, moramo pobijediti Njemačku, a onda i Francusku. 

Ovaj poraz ostavit će veliki trag na ove dečke, a već večeras moraju na dvoboj s Njemačkom koju će bodriti 20. 000 navijača i kojoj pobjeda otvara vrata polufinala. Mi smo uz sve umorni, a Njemačka je odmarala cijeli dan. Nije ni to nevažno.

– Da bismo pobijedili u obje utakmice, moramo odigrati herojski. Možemo li odigrati herojski? Moram vjerovati da možemo. Od ovog ne možemo gore. Barem se nadam – zaključio je Červar. U Dohi, na svjetskom prvenstvu 2015. provukli smo se pokraj  Brazila (26:25), četiri godine kasnije nismo.

Nije neka utjeha, ali je zgodno znati. Kad nas je posljednji put pobijedila južnoamerička reprezentacija (Argentina, 2003. godine u Portugalu) postali smo svjetski prvaci. Znam, svi će se sad slatko nasmijati, ali vjerujmo još malo u čuda. Sanjajmo još barem do večeras...

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!