SVETI JURAJ U TRNJU

VELIKI JUBILEJ Nogometni klub Trnje svečano proslavio 50. obljetnicu

U Domu kulture održana je svečana proslava 50. obljetnice osnutka NK Trnje iz Svetog Jurja u Trnju

Počeci igranja nogometa u Sv. Jurju u Trnju sežu od 16.03.1930. godine kada je Trnje igralo protiv PŠK-a koji je pobijedio 4:1. NK Trnje je osnovano 1968/69. godine. Osnivači kluba su bili Josip Jurčec, Franjo Zadravec, Stjepan Blažinčić, Roko Horvat, Ivica Vagaj, Pavao Andročec i Vlado Zadravec.

Romantičari, kako su ih zvali, postigli su zavidne rezultate, ali su kroz godine pali u najniži rang te se ugasili pa su ponovno nakratko igrali te su u posljednje četiri godine svoj status stavili u mirovanje.
Na početku svečanosti na velikom platnu prikazani su novinski članci, slike, tablice i rezultati kao osvrt na povijest kluba.  Godine od 1973. do 1977. upisane su zlatnim slovima klupske povijesti. Ogromne zasluge za velike uspjehe Trnja pripadaju Stjepanu Blažinčiću koji je bio osnivač i trener kluba.
Klub je igrao Zagrebačku zonu – sjever u kojoj je tada igrao i današnji prvoligaš Slaven kojeg su pobijedili u jednoj utakmici  rezultatom 4:1. Igrali su i finale međimurskog Kup-a protiv MTČ-a 1973. godine kada su poraženi 4:0. Po prvi puta u povijesti protiv Sloge iz Čakovca igrala se utakmica izvan Čakovca u Svetom Jurju u Trnju  pred 2000 gledatelja. Sloga je pobijedila Trnje rezultatom 3:1.
Isto tako vrijedi spomenuti 25.11.1970. kada je Trnje na poziv Dinama igralo u Zagrebu protiv Dinama kojeg su tada vodili trener Čajkovski te tehniko Jerković. Trnje je izgubilo 4:0, ali nije razočaralo.  Prisutnima se obratila Milka Blažinčić koja je bila učiteljica, a njen suprug trener i koja je opisala kako je cijelo selo živjelo za NK Trnje.
Podijeljene su zahvalnice i majice pa je druženje nastavljeno u odličnoj atmosferi. Najviše uspjeha u nogometu napravili su Dragutin Vuk koji je bio savezni sudac 1. HNL, braća Đuro i Ivo Kolonić koja su igrala u Varteksu kao i u inozemstvu, Drago Naranđa također u Varteksu i inozemstvu. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije