NOGOMET

Međimurski nogometni savez djeluje šest desetljeća

Održana je prva sjednica Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza u novom sazivu.

Međimurski nogometni savez ove godine obilježava 60 godina rada. Osnovan je 30. svibnja 1959. godine pa će 30. svibnja ove godine u čakovečkom Hotelu Park biti svečanost. Povjerenstvo za obilježavanje jubileja čine Mato Kljajić, Damir Dominić, Robert Čižmešija, Boris Novak, Ivan Mezga i Miljenko Bakač.

Prihvaćeno je izvješće povjerenika za natjecanje, povjerenika za suđenje i disciplinskog suca Četvrte nogometne lige skupina Čakovec – Varaždin za jesenski dio sezone 2018./19. Prihvaćena su izvješća povjerenika za natjecanje, povjerenika za suđenje, disciplinskog suca i komisije za delegiranje delegata svih međimurskih nogometnih liga. Bilo je opravdanih kritika na suce i delegate koji svoje dužnosti nisu obavili na korektan način.
Prihvaćeno je izvješće o održanom 4. klupskom malonogometnom prvenstvu Međimurja. Ostvarena je izvrsna suradnja s Atonom Nedelišće gdje je prvenstvo odigrano. Prihodi su iznosili 30.500 kuna,  rashodi 38.860 kuna. Utakmice je posjetilo oko 12.000 gledatelja. Planira se organizacija petog prvenstva koje bi se igralo na dvije lokacije, a finale bi bilo u Nedelišću.

Odlučeno je da se Zajednici sportova Međimurja uputi prijedlog da nositelj kvalitete nogometa u 2019. godini kod seniora bude NK Međimurje Čakovec, kod mladih Nogometna škola Međimurje – Čakovec te kod žena ŽNK Katarina Zrinski Čakovec.

U budućoj trećoj ligi – sjever Međimurje bi trebalo imati tri ili četiri kluba koji moraju imati zadovoljavajuće uvjete. Na adrese potencijalnih sudionika lige upućen je raspis koji trebaju vratiti u savez do 28. veljače. Četvrta nogometna liga ostaje, a uskoro će se održati plenumi uoči proljetnog dijela prvenstva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije