ŠAH

FOTO Počelo peto otvoreno prvenstvo Čakovca

U organizaciji šahovskih klubova Stridon Štrigova i Čakovec, pod pokroviteljstvom Grada Čakovca V. otvoreno prvenstvo Grada Čakovca u šahu održava se od petka do nedjelje.

Natjecanje je otvorio Jurica Horvat, predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca i ŠK Čakovec. Zahvalio je sponzorima i donatorima koji prate njihov kontinuitet. Svečanosti je nazočio tajnik Zajednice sportova Čakovca Tomica Jakopec. Glavni sudac je Zdravko Birovljević koji je rekao da ne pamti ovako reprezentativne prostore za odigravanje. Suci su Saša Stanković, Renato Vincek i Miroslav Tot.

>> Počelo peto otvoreno prvenstvo Čakovca u šahu

Roland Tomašić, predsjednik ŠK Stridon Štrigova i donedavno predsjednik Hrvatskog šahovskog saveza, nam je rekao kako natjecanje okuplja 100-tinjak šahista iz Hrvatske, BiH i Mađarske.

Mjesto održavanja je Hotel Park Čakovec. Pravo sudjelovanja imaju: na A turniru svi registrirani igrači iz Hrvatske i inozemstva, na B turniru svi registrirani igrači iz Hrvatske i inozemstva rođeni 2003 g. i kasnije te na C turniru svi registrirani igrači iz Hrvatske i inozemstva rođeni 2007 g. i kasnije.

Tempo igre je 25 minuta po igraču + dodatak od 30 sekundi za svaki potez.Turnir će biti rejtingiran za FIDE rapid rejting listu. Igraju se tri turnira (A,B i C).  Prvo i drugo kolo je igrano u petak. U subotu 19. siječnja igrat će se četiri kola: 3. kolo u 9:00 sati, 4. kolo u 11:30 sati, 5. kolo u 14:00 sati i 6. kolo u 16:30 sati. U nedjelju 20. siječnja od 9:00 sati na rasporedu je 7. kolo i na kraju 8. kolo u 11:30 sati.

U subotu 19. siječnja organizirat će se i brzopotezni šahovski turnir Vinska mušica. Organizator je Šahovski klub Stridon Štrigova od 19 sati. Igrat će se Švicarski sustav, 9 kola, FIDE-varijanta, 5 minuta po igraču + dodatak od 2 sekunde za svaki potez. Turnir će biti rejtingiran za FIDE blitz listu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije