Vijesti / Sport
Sport
Nastavlja se Superliga, Centrometal gostuje kod Mladosti u Zagrebu

ODBOJKA

Nastavlja se Superliga, Centrometal gostuje kod Mladosti u Zagrebu

U petak 18. siječnja odbojkaši Centrometala nastavljaju s nastupima u Superligi.

U Zagrebu ih od 19 sati dočekuje najteži mogući protivnik zagrebačka Mladost. U dosadašnjem dijelu sezone Mladostaši su u Hrvatskoj izgubili samo jedan set, onaj u kupu upravo protiv Centrometala. Dakle utakmica je to u kojoj Centrometal realno nema velikih šansi. Tjedan nakon toga Međimurci će dočekati Sisak, to će biti zadnja utakmica prvog dijela sezone.

Nakon toga ide zimski prijelazni rok pa podjela lige na četiri skupine od po četiri momčadi koje igraju tada dvokružno još šest kola. Centrometal će tu igrati u borbi od petog do osmog mjesta.  Kako se prenose bodovi iz međusobnih utakmica, valja napomenuti da za sad Centrometal i Split prenose po 12 bodova, a Sisak i Rovinj po 3.

Stoga je realno očekivati da će Centrometalovci sezonu okončati na petom ili šestom mjestu u Hrvatskoj. Jasno na kraju još slijedi doigravanje za prvaka u koje ulazi najboljih osam momčadi, četiri iz prve skupine, te po dvije iz druge i treće skupine.

PRIJELAZNI ROK

Zimski prijelazni rok trajat će svega četiri dana od 28. do 31. siječnja. Promjene će doživjeti ekipa Centrometala. Klub napušta Antonio Čičković koji se odlučio na odlazak u Njemačku. No kako Centrometal  tu ima još dva kvalitetna srednjaka Zeleniku i Palinkaša to ne bi trebao biti veći problem. Loše je to što je kapetan i primač Tomica Posavec ozlijedio šaku i neće nastupati do kraja sezone.  

Stoga je klub za mjesto primača dogovorio dolazak Josipa Pribanića iz zagrebačkog Medicinar Trnja. Radi se o igraču rođenom 1995. u Rijeci. Odbojkom se počeo baviti u zagrebačkoj Mladosti gdje je prošao sve mlađe dobne skupine. U seniorskoj konkurenciji igrao je Superligu za momčad Gorice i Medicinar Trnje. Inače je i jedan od najboljih hrvatskih igrača odbojke na pijesku.   
 
IZVRŠNI ODBOR ODBOJKAŠKOG SAVEZA

U četvrtak je održan Izvršni odbor odbojkaškog saveza Međimurske županije. Od važnijih odluka napominjemo da su odbojkaši Međimurje Centrometala prema pravilnicima saveza određeni za nositelje kvalitete kod seniora i kod mlađih dobnih skupina. Savez je senirosku momčad tog kluba kandidirao za najbolju momčad u županiji u 2018. godini.

Odbojkaški klubovi koji zadovoljavaju uvjete se pozivaju da se jave na natječaje za sportske škole u županijskoj zajednici sportova, kao i u županiji. Klubovi se podsjećaju na obvezu ovjere natjecateljskih licenci za drugi dio lige. To vrijedi za sve klubove. Bilo je još govora o natjecanjima mlađih dobnih skupina, to će se još definirati tijekom sezone. Za seniorski Kup Međimurja za muškarce i žene dogovoreno je da se održe po završetku liga natjecanja.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!