Vijesti / Sport
Sport
BRAVO! Međimurec Tin Furdi brončani na Prvenstvu Hrvatske u plivanju!
T.J.

sjajan uspjeh

BRAVO! Međimurec Tin Furdi brončani na Prvenstvu Hrvatske u plivanju!

Čakovečki plivački klub završio je 2018. na isti način kako je ona i započela – osvajanjem medalje.

Ovog puta čakovečki plivači godinu na izmaku ispratili su na Prvenstvu Hrvatske u 25 metarskom bazenu koje je od 21. do 23. prosinca bilo održano u Rijeci. Na Prvenstvu kojeg organiziraju Hrvatski plivački savez i Savez riječkih plivačkih klubova nastup je izborilo pet plivačica i trojica plivača ČPK-a: Kaja Sabol, Hannah Ereiz, Ema Medved, Gloria Požgaj i Marta Horvat te plivači Antonio Šantek, Tin Furdi i Adam Šinjori. Njih je u grad u Kvarnerskom zaljevu pratio trener Goran Kolarić.

Na Prvenstvu Hrvatske u malim 25 metarskim bazenima nastupilo je ukupno 406 plivača i plivačica iz 36 klubova, koji su otplivali limit za nastup koji je propisao Hrvatski plivački savez. Tri su uzbudljiva dana u jutarnjim kvalifikacijama te finalnim utrkama za mlađe juniore, kao i poslijepodnevna B i A finala ponudila velik broj zanimljivih nadmetanja u iznimno kvalitetnoj konkurenciji.

Čakovečki plivači su svojim odličnim nastupima opet dokazali kako Čakovečki plivački klub zaslužuje visoku poziciju u hrvatskom plivanju. To potvrđuje i podatak da od 2010. godine redovito na državnim natjecanjima ČPK-ovci osvajaju medalje. A ovog puta za to se pobrinuo Tin Furdi koji je uzeo broncu na 100 m slobodno.
Trener Goran Kolarić bio je jako zadovoljan rezultatom svojih pulena. 'Broj plivača na natjecanju pokazuje koliko je teško isplivati limit za plasman, a kolika je onda tek vrijednost medalje na natjecanju. Podatak da je ČPK na natjecanju nastupio s četiri kadetkinje (Ereiz, Medved, Požgaj i Horvat koja je ulazno godište kadeta) i jednom juniorkom (Kaja Sabol koja na žalost zbog bolesti nije nastupila) te juniorom (Šantek) i dva mlađa juniora (Furdi i Šinjori - ulazno mlađi junior) govori koliko je velik uspjeh osvajanje medalje te nastup u čak pet B finala (juniorska finala)', rekao je Kolarić.

Tin Furdi bio je najuspješniji plivač ČPK-a na natjecanju: brončana medalja u disciplini 100 m slobodno - nastup u B finalu, 6. mjesto u disciplini 200 m slobodno - nastup u B finalu i 7. mjesto u disciplini 50 m slobodno. Adam Šinjori osvojio je 8. mjesto u disciplini 200 m leptir - nastup u B finalu.

Hannah Ereiz osvojila je 7. mjesto u disciplini 50 m leđno - nastup u B finalu, 7. mjesto u disciplini 200 m leđno - nastup u B finalu i 10. mjesto u disciplini 100 m leđno. Štefeta 4 x 50m slobodno (Medved, Ereiz, Požgaj i Horvat) u juniorskoj konkurenciji zauzela je odlično 5. mjesto.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!