IZDALI MONOGRAFIJU

VIDEO I FOTO NK Dinamo Domašinec obilježio 50 godina, na proslavi i legendarni Ćiro

Ukoričen je 50-godišnji rad uglednog sportskog kolektiva, a najveći aplauz na proslavi dobio je legendarni Miroslav Ćiro Blažević

U Domu kulture Domašinec u petak, 14. prosinca je u dostojanstvenoj i brojnoj svečanosti predstavljena monografija nogometnog kluba Dinamo Domašinec 1968-2018. Tu su bili svi oni koji su svojim radom pisali klupsku povijest, a među njima i legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević.

Na početku je sve prisutne pozdravio voditelj svečanosti Miljenko Ovčar. Predstavnici DVD-a Josip Feliks i Ivan Jančec klubu su poklonili novu klupsku zastavu koja će biti postavljena u novim klupskim prostorijama. Slijedio je i govor sadašnjeg predsjednika Josipa Đurkina, koji je nakon što je pozdravio goste i prisutne, u prigodnom referatu govorio o klupskim počecima pa sve do danas.

Spomenuo je i najveće uspjehe kluba te je naglasio da se na igralištu vode veliki radovi pa će uskoro sportski park Dinama biti jedan od najljepših i najmodernijih, ne samo na ovim prostorima nego i daleko šire. Slijedila je i dodjela priznanja počasnim predsjednicima kluba, Dragutinu Kataleniću i Zvonimiru Ovčaru.

U ime nagrađenih prisutnima se obratio Zvonimir Ovčar, kojeg je nešto ranije predsjednik Đurkin posebno spomenuo da je najzaslužniji za ovu prekrasnu priču koja se događa na stadionu Kokotov vez. Prikazan je povijesni pregled kroz fotografije i video isječke koji je uredio Sandro Herman.

>> NK Dinamo Domašinec obilježio 50 godina, na proslavi i legendarni Ćiro

Dragutin Katalenić prisutne je upoznao o samim počecima kluba i nizom zanimljivostima vezano uz njega. Spomenuo je i odličnu organizaciju škole Nogometa Dinamo-Zelenko, a jedinu želju koju ima da škola iznjedri jednog hrvatskog reprezentativca. U ime MNS-a prigodni poklon klubu je predao predsjednik Mato Kljajić, član Izvršnog odbora HNS-a, koji je naglasio da je Domašinec uzorna nogometna sredina koja bilježi uspjehe na svim poljima.

Skupu se obratio i proslavljeni nogometni internacionalac Dragutin Vabec te predstavnici ŠN GNK Dinamo Zagreb. Najveći aplauz dobio je Miroslav Ćiro Blažević koji je čestitao rođendan klubu i zaželio još mnogo uspjeha u daljnjem radu, kao i Mati Kljajiću na novom predsjedničkom mandatu u MNS-u te u svom duhovitom stilu spomenuo neke dogodovštine te dugogodišnje prijateljstvo sa Dragutinom Katalenićem.

Mario Zamuda, autor monografije, je naglasio kako mu je bila izuzetna čast preuzeti obavezu izraditi monografiju nogometnog kluba koji je obilježio čitavo jedno razdoblje i s kojim su se poistovjećivale brojne generacije, koje su odrastale uz i na domašenskim nogometnim travnjacima.

Tom prigodom podijeljene su zahvalnice najzaslužnijima. Treba spomenuti i nastup mališana OŠ Domašinec, ŠN Dinamo-Zelenko, a organizacija svečanosti zadivila je sve prisutne.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije