KARATE

Tri zlata, srebro i bronca na državnom prvenstvu za KC Šenkovec

U polufinalu protiv Finide iz Poreča te u finalu protiv Essekera cure su pobijedile s maksimalnih 5:0 i potvrdile da su trenutno kvalitetom daleko ispred domaće konkurencije. Inga Grgić je obranila titulu državne prvakinje i ovo joj je već peti pojedinačni državni naslov.

U nedjelju u Novigradu je održano prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore u katama. Natjecanje su otvorile juniorske ekipe u katama. Karate centar Šenkovec nastupio je u sastavu Roko Štokić, Goran Mihalković i Filip Balent. Polufinalni nastup protiv kasnijih pobjednika, ekipe Essekera, bio je dobar, ali nedovoljno snažan za ulazak u finale. Osvajanjem trećeg mjesta ekipa je ponovila rezultat s prošlogodišnjeg državnog prvenstva.

Ekipa juniorki u sastavu Stela Horvat, Sabina Petković i Inga Grgić bila je favorit od samog početka. U polufinalu protiv Finide iz Poreča te u finalu protiv Essekera cure su pobijedile s maksimalnih 5:0 i potvrdile da su trenutno kvalitetom daleko ispred domaće konkurencije.
U kategoriji juniorki nastupilo je 15 natjecateljica. Sabina Petković je, usprkos bolesti, nadmoćno prošla  kvalifikacijski dio natjecanja. U finalu je pokazala zašto je trenutno bez konkurencije u ovoj kategoriji. Odličnom  izvedbom kate Godyu shiho dai i pobjedom s uvjerljivih 5:0 protiv Klare Braje iz Zagreba  Sabina ostvaruje prvu titulu državne prvakinje u pojedinačnoj konkurenciji.
U konkurenciji 17 kadeta, predstavnici našeg kluba nisu uspjeli proći kvalifikacijski dio natjecanja. Filip Balent izgubio je prvi meč od kasnijeg finalista Vite Brečevića Topića iz Zagreba, ali ni u repasažu nije uspio doći do odličja. Roko Štokić se već u prvom kolu sastao s prošlogodišnjim, ali i kasnijim pobjednikom, Matijom Relićem iz Virovitice.
U repasažnom meču je izgubio i time  ostvario plasman na 7. mjesto. Debitant na ovom natjecanju Goran Mihalković odradio je svoj najbolji nastup majstorske kate Unsu. Po svemu je parirao konkurenciji osim po završnoj snazi udarca. Rezultat je bio 4:1 za natjecatelja Ilaja Macuru iz Vukovara koji nije uspio proći do finala pa Goran ostaje bez repasaža.
U  kategoriji kadetkinja s 21 natjecateljicom u konkurenciji, naše dvije predstavnice Stela Horvat i Inga Grgić bile su ždrijebom razdvojene na suprotnim stranama liste, a to je situacija koju su priželjkivali.

I Stela i Inga su s maksimalnih 5:0 prošetale kroz sve mečeve kvalifikacija i našle se po prvi put zajedno u finalu državnog prvenstva. U klupskom finalu Inga s 5:0 pobjeđuje Stelu kojoj je titula viceprvakinje Hrvatske najveći uspjeh u njenoj pojedinačnoj karijeri.

Već je na kontrolnim natjecanjima pokazivala odličnu formu koju je na državnom prvenstvu podigla na još viši nivo koji zaslužuje čestitke. Inga je obranila titulu državne prvakinje i ovo joj je već peti pojedinačni državni naslov.

Trener Tihomir Grgić: ‘Znali smo da smo kvalitetniji od ostalih pogotovo u ženskoj konkurenciji, ali svako natjecanje je novo dokazivanje na koje natjecatelji moraju biti spremni fizički i mentalno. Čestitke dečkima koji su u promijenjenom sastavu u odnosu na prošlu godinu ponovo osvojili medalju koja je realno trebala biti srebrna, ali bit će još prilika.

Presretan sam što je Sabina napokon osvojila titulu državne prvakinje jer ju je svojom kvalitetom zaista zaslužila, iako je nastup bio vrlo upitan zbog bolesti. Stela je dočekala svoju priliku i odradila je najbolji turnir u pojedinačnoj konkurenciji od kada se natječe, a pobjede u svim mečevima bile su vrlo uvjerljive. Od ženske ekipe se očekivalo zlato kao i od Inge Grgić.

Obranili smo te dvije prošlogodišnje titule, ali moram biti prezadovoljan načinom na koji je to odrađeno. Za ostatak konkurencije to je jedan trenutno nedostižan nivo karatea i nadam se da ćemo u vremenu koje slijedi našu kvalitetu još podići kako bi bili konkurentni i na europskoj sceni.

Uostalom, u konkurenciji 25 klubova koji su nastupili  na prvenstvu Hrvatske, Karate centar Šenkovec je po ostvarenom uspjehu rangiran na prvo mjesto.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije