dugovječni golman

TUŽNA SPORTSKA VIJEST Preminuo 59-godišnji Miroslav Deban

Nažalost, Miroslav Deban zloćudnu bolest nije uspio 'obraniti'

U utorak, 11. prosinca na čakovečkom groblju je pokopan Miroslav Deban iz Novog Sela Rok koji je preminuo od teške bolesti u 59. godini života. Napustio nas je najstariji seniorski igrač čija je posljednja klupska ‘adresa’ bila u mihovljanskoj Slobodi u čijem je seniorskom sastavu čuvao njihova vrata.

On njemu kao čovjeku i sportašu pisali smo prije dvije godine kada je još bio uzdanica momčadi unatoč sporadičnim ozljedama. Poslije je došla zloćudna i zlokobna bolest koju kao golman nije mogao ‘obraniti’ premda je među vratnicama bio aktivan više od četiri desetljeća.

– Rese ga visina i vitkost, sasvim dovoljno da je postao pantera među vratnicama najeminentnijih međimurskih nogometnih klubova, pisali smo tada.

– Da budem iskren o podatku da sam najstariji seniorski igrač nisam znao – rekao je Miroslav koji je tada na razgovor pristao na nagovor prijatelja. – Držim da me ne treba svrstavati u neke posebnosti – kazao je samozatajno, onako kakav je u životu bio.

Začudili smo se što čovjek s tako bogatom sportskom karijerom, sijaset uspjeha s momčadima u kojima je igrao, s pregršt priznatih utakmica u kojima je briljirao među vratnicama, može ostati indiferentan.

– Prostor vašeg cijenjenog portala zacijelo ne bi mogao ‘progutati’ priče, pričice, anegdote, svijetle i mračne strane koje sam kroz karijeru prošao – kazao je i dodao kako bi se sve njegovo sportsko moglo svesti u jedno – ‘ja sam još uvijek tu i ne mislim objesiti kopačke o klin’. Pričao je tako i nakon jedne od operacija kada se osjećao bolje.

Autoru ovog priloga redovito se javljao, nažalost u posljednje vrijeme više pismom… uvijek vraćajući se na nogomet sa stavom kako mora pobijediti zloćudnu kob. O godinama prije toga, kada je kao klinac stajao među improviziranim vratnicama rokovskih gmajni bilo bi i suviše pričati, ali od prvog dana bio je i ostao samo golman. 

Ostao je skromni Miro kojeg sportsko, a pogotovo nogometno Međimurje ne bi smjelo tako brzo zaboraviti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije