VELEBNA PROSLAVA

FOTO NK Graničar Kotoriba svečanom sjednicom obilježio veliki jubilej – 90 godina kluba

U Domu kulture bilo je zaista svečano. Dodijeljene su zahvalnice sponzorima i bivšim predsjednicima, a bilo je govora i o planovima za budućnost

NK Graničar Kotoriba osnovan je 1928. godine i nizom aktivnosti su kroz godinu obilježavali 90 godina kontinuiranog djelovanja kluba. ‘Točku na i’ stavili su svečanom sjednicom koja se održala u subotu, 8. prosinca u Domu kulture u Kotoribi.

Uoči sjednice, klupsko čelništvo je na mjesnom groblju položilo vijence za sve poginule u Domovinskom ratu, kao i preminule članove kluba. Dom kulture bio je ispunjen gotovo do posljednjeg mjesta, a Graničarovu proslavu uveličali su predstavnici Općine Kotoriba, načelnik Ljubomir Grgec i predsjednik Općinskog vijeća Stanko Vugrinčić, predstavnik Hrvatskog nogometnog saveza i predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić, dopredsjednik Međimurskog nogometnog saveza Damir Dominić, ravnateljica OŠ Jože Horvata Snježana Matoš, kao i predstavnici brojnih mjesnih udruga, okolnih nogometnih klubova te četveročlana delegacija prijateljskog kluba NK Graničar Stupnički Kuti iz Slavonije, predvođena predsjednikom Zvonkom Dikanovićem.

Sjednicu je otvorio predsjednik kluba Zoran Radmanić koji je u radno predsjedništvo predložio Željka Kosa kao predsjednika, Daria Friščića kao zapisničara te sebe kao člana. Željko Kos, negdašnji predsjednik kluba, u kratkoj uvodnoj riječi pozdravio je sve okupljene, a zatim su na scenu stupili tamburaši KUD-a Kotoriba koji su odsvirali himnu Republike Hrvatske. Minutom šutnje odana je i počast svim preminulim članovima kluba.

Uslijedilo je iscrpno izvješće predsjednika Zorana Radmanića o proteklih 90 godina kluba. Vrlo zanimljiv govor o rezultatima i radu kluba te ponekim anegdotama iz klupske povijesti na velikom je platnu pratio prikaz fotografija iz Graničarove arhive, od daleke povijesti sve do danas, za što je zaslužan član izvršnog odbora kluba Mario Friščić. Posebno je istaknuta sezona 1988./1989. kao sezona najvećeg uspjeha kluba kad je Graničar osvojio prvo mjesto u Regionalnoj ligi sjever i plasirao se u Hrvatsku ligu – sjever.

Predsjednik Radmanić izlaganje je završio o planovima za budućnost govoreći o prijavi projekta na natječaj iz mjere 7 Programa ruralnog razvoja. Tim projektom, vrijednim oko milijun eura, obnovio bi se Graničarov sadašnji objekt, a u dogradnji bi Kotoripčani dobili stadion s tristotinjak natkrivenih mjesta, četiri nove svlačionice, teretanu te dvorane za skvoš i badminton, a u planu su i dva zemljana teniska igrališta. Natječaj je zatvoren i čekaju se rezultati, a zahvale su upućene Općini Kotoriba, tvrtki Elkos i Ivanu Kosu na svesrdnoj podršci oko projekta. Nadaju se da će projekt biti prihvaćen, na radost ne samo njih kao kluba, već svih mještana Kotoribe koji će tako dobiti dodatne sadržaje.

Graničar je odlučio zahvaliti svim sponzorima koji su u proteklih 10 godina potpomagali rad kluba. Tako je predsjednik Radmanić zahvalnice uručio Ljubomiru Grgecu u ime Općine Kotoriba, Robertu Čižmešiji iz tvrtke Gemini, Josipu Kosu iz tvrtke Elkos, a koji je primio zahvalnice i za tvrtke Ellabo i Telur, zatim Zoranu Horvatu iz tvrtke M-Mills, Željku Kosu iz tvrtke Kos Kotoriba, Nikoli Siladiju iz tvrtke Siladi, a koji je primio zahvalnicu i u ime tvrtke Novocommerce International, Ivici Gregurcu iz tvrtke Metal Sistemi, Vinku Horvatu iz tvrtke Mura-Metal, Dragi Radmaniću iz tvrtke Međimurjeplet Mura te tvrtkama Muraplast i Muraspid.

Zahvalnica je uručena i NK Vidovčan Donji Vidovec za uspješnu međusobnu suradnju, a to se posebno ogleda kroz Školu nogometa Graničar Vidovčan koja djeluje već treću sezonu, a ove godine je njezino vođenje preuzeo Ivan Kos, dopredsjednik Graničara te škola ima više od 100 aktivnih igrača koji se natječu u kategorijama U-7, U-8, U-10, U-12, U-15 i U-17 koje ove sezone postižu vrlo dobre rezultate. Zahvalnicu je u ime NK Vidovčan primio Ivan Vidović, inače i jedan od trenera u Školi nogometa.

Zahvalnice su primili i svi živući bivši predsjednici Graničara i to redom Vinko Ujlaki, Ljubomir Grgec, Vinko Legin, Zvonko Pišpek, Robert Čižmešija, Željko Kos,  Zdravko Rep, Josip Kos, Danijel Fundak, Vlado Mikulan, a primio ju je i Zoran Radmanić kojem je ovo drugi mandat na čelu kluba. Zbog zdravstvenih problema, sjednici nisu pristustvovali bivši predsjednici Boro Juzbašić i Stjepan Jarni.
Uslijedila je riječ gostiju, a prvi je na redu bio načelnik Općine Ljubomir Grgec koji je pohvalio rad kluba, istaknuo ponos i veselje što takav sportski kolektiv u Kotoribi djeluje već punih 90 godina, a nada se da će tako biti i u budućnosti. I on je posebno istaknuo projekt obnove i dogradnje Sportskog parka u Kotoribi te istaknuo nadu da će se on ubrzo i ostvariti na radost svih mještana Kotoribe. Uručio je i priznanje klubu za dugogodišnji uspješni rad, a isto je učinio i Mato Kljajić u ime HNS-a i MNS-a.

On je u svom govoru istaknuo NK Graničar kao sportsku sredinu koja može poslužiti kao primjer, a posebno je naglasio i odličan rad s mlađim uzrastima u Kotoribi. Spomenuo je i uspjeh Vatrenih u Rusiji, dodavši da smo svi tih dana ‘drhtali’ uz njih te da je to pokazatelj koliko je nogomet ukorijenjen u našem društvu, a upravo zato je vrlo bitno postojanje nogometnih klubova kao što je Graničar.

Govorili su još Ivan Vidović iz NK Vidovčan i Zvonko Dikanović iz NK Graničar Stupnički Kuti, kluba s kojim su Kotoripčani ove godine uspostavili suradnju jer, osim što ih veže ime, slavonski Graničar je također osnovan 1928. godine i ove je godine proslavio 90 godina kluba, što su uveličali i Kotoripčani odigravši prijateljsku utakmicu u Stupničkim Kutima, dok su oni uzvratili prijateljskom utakmicom u Kotoribi početkom kolovoza.

Posebno je zanimljiv govor bio onaj 92-godišnjeg Drage Radmanića, najstarijeg člana Graničara koji je u kratkom obraćanju okupljenima iznio nekoliko anegdota iz klupske povijesti, naglasivši da je klub kroz povijest uglavnom pratilo veselje, a poželio je da se to nastavi i u budućnosti.

Sjednica je završena nastupom tamburaša KUD-a Kotoriba, a pjesmu su plesom u narodnim nošnjama pratile Elizabeta Pongrac i Ana Radmanić. Nakon sjednice za sve je priređen prigodni domjenak u prostorijama KUD-a Kotoriba. Nakon svega, možemo reći da je Graničar upriličio zaista velebnu proslavu velikog klupskog jubileja. Sve je bilo na svom mjestu, vrlo svečano i odlično organizirano, kako to i priliči tako velikom i uspješnom sportskom kolektivu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije