konferencija u lendavi

Treneri iz tri države na konferenciji o nogometu, Hrvatsku predstavljao Međimurec Robert ČIžmešija

Tema konferencija bila je 'Vratimo nogomet nogometu', a hrvatsku delegaciju predvodio je Robert Čižmešija, predsjednik ZNT Međimurske županije i član Komisije nogometnih trenera HNS-a

Nedavno je u Lendavi održana međunarodna trenerska konferencija na kojoj su sudjelovale delegacije Hrvatske, Mađarske i Slovenije.

Delegaciju Hrvatske činili su Robert Čižmešija, predsjednik Zbora nogometnih trenera Međimurske županije i član Komisije nogometnih trenera HNS-a, zatim Enzo Zohil iz Zbora trenera Istarske županije te Damir Jagačić iz Zbora nogometnih trenera Varaždinske županije.

Mađarsku su predstavljali Jozse Gyorgy (Zalaegerszeg) i Gancos Andras (Budimpešta), dok su slovensku delegaciju činili Borut Jarc (Maribor), Igor Bole (Sežana) Trope Bogdan (Ljubljana), M. Horvat Franc (Lendava) i Drago Režonja (Lendava). Sudjelovali su još i predsjednik ZNTS mag. Rudi Bračić te predsjednik MNZ-a Lendava Slavko Režonja.

Tema konferencija bila je ‘Vratimo nogomet nogometu’, a predstavio ju je UEFA PRO trener Matjaž Jakopič te nakon sat i pol izlaganja otvorio diskusiju, gdje su sve delegacije iznijele svoja mišljenja i stavove. Tema je pokrivala prošlost nogometa, promjene u razvoju nogometa i njihov uzrok te njihov utjecaj na rad s mlađim dobnim kategorijama.

Govorilo se i o potrebi za nadogradnjom stručnog rada s mladima, iznesene su činjenice o napretku u radu, kao i prijedlozi za poboljšanje. Nakon zanimljivog predavanja Jakopiča slijedio je okrugli stol. Isti je ponudio teme za raspravu. Uslijedila je vrlo zanimljiva rasprava o pojedinačnim pitanjima poput toga mogu li talentirani igrači preskočiti starosnu dob, jesu li roditelji dio kluba te imaju li treneri dovoljno dodatnog obrazovanja.

Postavljeno je pitanje kako uvjeriti trenere mlađih dobnih kategorija da rezultat nije najvažniji te postoji li sustavni nastavni plan i program za rad s mladima, a bilo je riječi i o tome da li igre u malom prostoru osiguravaju osposobljavanje sva četiri elementa nogometne igre.

U trećem dijelu konferencije, svi sudionici prisustvovali su utakmici Druge Slovenske lige između NK Nafta 1903 i NK Tabor Sežana, a poslije utakmice priređena je večera za sve sudionike i nastavljeno je zajedničko druženje i razmjena iskustava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije