Vijesti / Sport
Sport
UDARIO VRATARA Stiven Lacko kažnjen s tri mjeseca, no odradit će samo jednu utakmicu?

KAZNA ZA TRENERA

UDARIO VRATARA Stiven Lacko kažnjen s tri mjeseca, no odradit će samo jednu utakmicu?

Kažnjen je s tri mjeseca zabrane obavljanja svih funkcija u nogometu, do 17. veljače, u razdoblju kad nema utakmica županijskih liga

U ovotjednom glasniku Međimurskog nogometnog saveza 'Gool' spominju se nove kazne. Tako je NK Sloboda Slakovec kažnjena s oduzimanjem dva boda zbog neodigravanja prvenstve utakmice 24. studenog u Palovcu.

Trener NK Venera PMP Stiven Lacko kažnjen je s tri mjeseca zabrane obavljanja svih funkcija u nogometu. Kazna mu teče do 17. veljače, a kažnjen je zbog udaranja vratara Sokola iz Vratišinca.

>>> Stiven Lacko suspendiran zbog udaranja vratara, Bojan Juras kažnjen s tri utakmice

Naime, kako je napisao delegat utakmice, Lacko je nakon utakmice na centru igrališta 'zatvorenom šakom udario (nokautirao) domaćeg vratara. U tom momentu u igralište je ušlo nekolicina domaćih navijača koji su se htjeli obračunati s gostujućim trenerom i u gužvi koja se stvorila naguravanjem igrača jedne i druge momčadi uz pomoć domaćih redara i domaćih igrača spriječen je veći incident.

Odlukom disciplinskog suca Stjepana Perka, novčano su kažnjeni i klubovi. Domaćin, NK Sokol kažnjen je s 2.000 kuna zbog slabe organizacije utakmice. Kako navode iz MNS-a, kažnjeni su zbog ulaza gledatelja u teren za igru po završetku utakmice. Kažnjena je i Venera PMP iznosom od 1.000 kuna zbog incidenta kojeg je prouzročio njihov trener. 

Ipak, na odluku o kazni za trenera Lacka nam se požalio čitatelj (podaci poznati redakciji). Kako kaže, u ta tri mjeseca za koja je kažnjen, ne igraju se županijske lige pa ispada da kazna neće imati nikakvog efekta.

- Kako je moguće da udaranje igrača od strane trenera može rezultirati sa samo jednom utakmicom kazne, i to utakmicom 15. kola kad je bio suspendiran? Disciplinski sudac je iz istog mjesta kao i trener - rekao nam je vidno ogorčeni čitatelj.

Za komentar smo pitali i disciplinskog suca Stjepana Perka.

- Kazna je vremenska jer je tako određeno pravilnikom, za trenera se ne može dati kazna brojem utakmica kao za igrače. Maksimalna kazna je šest mjeseci, a odluka je pala na tri. Uskoro se igra dvoransko prvenstvo u Atonu pa on tako neće moći sudjelovati ni tamo - rekao nam je Perko i dodao da on i Lacko nisu iz istog mjesta.

Kako kaže, živi u Lopatincu, mjestu iz kojeg je i NK Venera PMP, no već 6 godina nije oko kluba i da sigurno nije nikome pogodovao. Za kraj nam je rekao da svi kažnjeni imaju mogućnost žalbe na njegovu odluku.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!