KARATE

Brončani Elena Kečkeš i Filip Novak na Prvenstvu Balkana

Gotovo da ne može proći tjedan, a da nema nekog značajnijeg karate natjecanja na kojem su članovi Globusa osvojili medalje.

Izuzetak nije bio ni prvi vikend u prosincu. Dubrovnik je s početkom Adventa bio domaćin Balkanskog Prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore. Između 840 natjecatelja iz 12 zemalja s područja Jugoistoka Europe bili su i članice i članovi Karate kluba Globus Čakovec / Mala Subotica.

Od djevojaka za reprezentaciju Hrvatske zapažene nastupe imale su Elena Kečkeš i Sara Novak. Elena Kečkeš je uzela broncu u kategoriji juniorki do 48 kilograma. Bila je odlična do polufinala u kojem je na žalost bila diskvalificirana zbog kontakta. No, to je nije previše izbacilo iz takta i Kečkeš je u borbi za medalju upisala uvjerljivu pobjedu nad predstavnicom Srbije i stala na pobjedničko postolje.
Bez njega je za dlaku ostala Sara Novak koja je u kategoriji kadetkinja do 47 kilograma suverenim načinom izborila polufinale. Međutim nesretni poraz u borbi za finale ponovio se i u borbi za 3. mjesto te je na kraju završila kao peta.

Da ne bi medalje bile rezervirane samo za djevojke pobrinuo se i Filip Novak. Jedan od najperspektivnijih hrvatskih mladih karatista nije baš najbolje počeo svoje dane na jugu Hrvatske. Neočekivano je u kategoriji mlađih seniora do 67 kg doživo poraz na otvaranju od odličnog predstavnika Turske koji je i kasnije postao prvak. Kroz repasaž je ipak uspio popraviti dojam. Nakon predstavnika Cipra i Makedonije u borbi za medalju pobijedio je predstavnika Srbije i osvojio broncu.

S našim karatistima na Prvenstvu Balkana bili su i treneri Dejan Slukić i Mladen Vizinger. Slukić je kazao kako je ovo natjecanje još jednom potvrdilo kvalitetu rada u klubu. ‘Naše djevojke i mladići sada već imaju reputaciju i nitko se protiv njih ne može opustiti. Osim što su prezentirali kvalitetu međimurskog i hrvatskog karatea sakupili su vrijedno iskustvo. Novak je pokazao veliki karakter nakon hladnog tuša na početku natjecanja, a Kečkeš ponovno potvrdila svoju potencijal. Svi oni su pokazali da znaju i mogu pogotovo kada je riječ o nastupu za Hrvatsku, sada samo treba tome dodati puno rada kako bi nadogradnaj rezultirala još boljim uspjesima’, zaključio je Slukić. Nastupili su još Kristian Topličanec i Josip Slukić, ali ovaj put nisu uspjeli proći kvalifikacije i ući u borbu za medalje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije