ORIJENTACIJSKO TRČANJE

Adventsko orijentiranje u gradu Zrinskih

Orijentacijski klub Međimurje vas poziva na adventsku utrku građana u orijentacijskom trčanju koja će se održati u sklopu Adventa u gradu Zrinskih, u subotu 8. prosinca iza 17 sati.

Orijentacisti vole u šali reći da se orijentacija trči glavom. Zapravo, orijentacijsko trčanje je obiteljski sport u kojem natjecatelj uz fizičku spremu mora imati i dobro razrađenu taktiku biranja puteva između kontrolnih točaka. Bez straha, na utrci građana možete sudjelovati i sa slabijom fizičkom spremom te bez razrađene taktike.

Organizator prije natjecanja na terenu postavalja kontrolne točke koje se sastoje od prizme za bolje uočavanje kontrolne točke i uređaja za registraciju. Natjecatelju osigurava orijentacijsku kartu na kojoj su ucrtane kontrolne točke koje mora proći i registrirati te redosljed traženja točaka. Natjecatelj starta u svojoj startnoj grupi kako nebi došlo do tzv. šlepanja, odnosno praćenja konkurenta iz iste kategorije. Različite kategorije imaju različitu stazu.

Ali ja nikad nisam probao orijentaciju!?
Utrka je organizirana s ciljem upoznavanja javnosti s orijentacijskim sportom. ‘Iskusni’ orijentacisti trče u svojim kategorijama i NE mogu se prijaviti na utrku građana. Imate primjer orijentacijske karte centra Čakovca s dijelom Perivoja Zrinskih. Ukratko, crna boja označava objekte koje je stvorio čovjek, smeđa boja popločeno/asfaltirano područje, žuta otvoreno zemljište (livada/oranica), bijela šumu pogodnu za trčanje, smeđom su bojom označeni reljefni oblici, dok zelena predstavlja neprohodnu vegetaciju ili simbolično drveće/grmlje (zelena točkica/križić). Važno je zapamtiti kako je područje šrafirano pink bojom ZABRANJENO područje. Pink bojm je također označena staza, i to: trokutom startna pozicija, kružićima kontrolne točke i duplim kružićem ciljna točka. Natjecatelj mora proći stazu od trukuta do duplog kružića, registrirajući svaku kontrolnu točku i cilj na kontrolni karton.

Odlučio sam sudjelovati. Što sad?
Trebate se prijaviti do 6. prosinca na email adresu okmedjimurje@gmail.com kako bi za Vas pripremili orijentacijsku kartu. U prijavi je potrebno navesti: ime i prezime, datum rođenja i mjesto prebivanja. Nakon toga, u subotu 8. prosinca do 17:30 kod ureda TZ Čakovec, zamjenjujete startninu za kontrolni kartončić. Dobro će vam doći baterijska svjetiljka za čitanje karte i traženje kontrolnih točaka.

U 18 sati starta prva startna grupa. Nakon što startate, uzimate svoju kartu te obilazite kontrolne točke kako je ucrtano na karti i svaku registrirate na kontrolni kartončić. Pritom pokušavate biti što brži, ali pažljivo pokupiti sve kontrole. Na cilju će najbolji biti oni koji u najkraćem vremenu skupe sve kontrolne točke. Startna lista s grupama i imenima natjecatelja bit će objavljena na stranici natjecanja: medjimurjeopen.blogspot.com. Za dodatne informacije slobodno kontaktirajte putem emaila na okmedjimurje@gmail.com, ili na brojeve telefona: 098 / 273 733  ili  098 / 90 353 00.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije