MALI NOGOMET

Najavljeno 4. klupsko prvenstvo Međimurja na mantinele u Atonu

Tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana pozornost s nogometnih terena seli u Aton gdje će se održati 4. klupsko malonogometno prvenstvo Međimurja na mantinele.

Prvenstvo će se održati od  23. prosinca do 5. siječnja. Prijave traju do 14. prosnca, a igra se u tri kategorije: seniori, veterani i U-14 (2004. i mlađi). Kotizacije su za seniore 500 kn, veterane 400 kn, dok kategorija U-14 sudjeluje besplatno. Javno izvlačenje ekipa po skupinama održat će se 18. prosinca u Atonu.

Na konferenciji za novinare u Atonu predstavljen je nadolazeći turnir. Predsjednik MNS-a Mato Kljajić je zahvalio timu iz Atona na suradnji rekavši da su na početku svi bili skeptični, prvi turnir je uspio, a svaki idući bio je sve bolji. Turnir je pun pogodak za Međimurski nogometni savez, svi koji učestvuju ocijenili su ga pozitivno. Kljajić je naglasio: ‘Vjerujem da će i ove godine biti zanimljivih utakmica, puno gledatelja. Prošle godine gost nam je bio izbornik Zlatko Dalić, pokušat ćemo dovesti i ove godine neka poznata nogometna imena.’

Stevica Tkalčec je kao domaćin turnira zahvalio Međimurskom nogometnom savezu što se krenulo u zajedničke akcije, dogovore i aktivnosti oko ovog turnira. Pitanje je bilo hoće li biti otvorenog ili zatvorenog tipa i za sad je zatvorenog tipa, ali u budućim godinama postoji mogućnost drugačije organizacije i dovođenje nekih poznatih europskih imena. Tkalčec je kao vrlo pozitivan aspekt organizacije istaknuo veliki broj djece i mladih koji sudjeluje na turniru. Prošle godine je HNTV napravio prilog u trajanju od 45 minuta o turniru kojim su bili oduševljeni kao i cijelim projektom.

Dario Glavina je osobito stavio naglasak na brojku od 12 000 navijača koji su prošle godine i početkom ove godine pohodili turnir, a samo je finalni dan okupio oko 1500 navijača rekavši da su to brojke same za sebe kako je prihvaćen turnir. Prošle godine na turniru je bilo 60 ekipa u tri kategorije i ta se brojka očekuje i ove godine, a turniru prethodi 3. Aton limač kup od 18. do 23. prosinca u suradnji s ŠN Međimurec / Sloboda i ŠN Općine Nedelišće. Igrat će se u pet kategorija i prijave se primaju do 10. prosinca. Prošle godine je bilo ukupno 48 ekipa, a već sada ih je prijavljeno 24.

Još jedan lijepi dio priče vezan uz mali nogomet spomenut je za pomoć Udruzi za autizam Pogled Nedelišće s kojom niz godina surađuje Aton. Tijekom humanitarnog malonogometnog turnira u Atonu krenula je ideja koja je u završnici završila donacijom UEFE u iznosu od 50 000 eura Udruzi Pogled, a jedan dio materijala koji je bio poslan u Švicarsku bio je upravo izvještaj s malonogometnog turnira u Atonu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije